Toți se jură că nu fură, dar l-au prins cu mita-n mână!

Ortopedul ieşean Paul Botez, şef de secţie la Spitalul de Recuperare din Iaşi, a cerut instanţei realizarea unei expertize tehnico-criminalistice a probelor audio şi video depuse la dosarul în care este judecat pentru luare de mită.

Instanţa a admis solicitarea medicului ieşean, un raport în acest sens urmând a fi prezentat la termenele următoare. Înregistrările video-audio sunt cele realizate de un pacient căruia, spun procurorii, Botez i-ar fi cerut mită pentru a efectua o intervenţie chirurgicală.

Potrivit anchetatorilor, Paul Botez a fost prins în flagrant delict pe 10 iulie 2013, la scurt timp după ce ar fi primit un plic în care se aflau 4.000 de lei. Banii ar fi fost solicitaţi de medic unui pacient, Neculai A., internat în perioada premergătoare pentru o operaţie de şold.

Potrivit procurorilor, Neculai A. a fost internat în perioada 4-11 iunie la Spitalul de Recuperare şi, „deşi a fost programat pentru artroplastie totală de şold, nu a fost operat deoarece nu a avut suma de 5.000 de lei pe care i-a pretins-o medicul Botez Paul“.

Cu o zi înainte de flagrant, spun anchetatorii, doctorul i-ar fi spus pacientului, referitor la operaţie, că „îl costă 5.000 de lei“. Ulterior remiterii banilor, autorităţile au descins în biroul medicului de la Recuperare.

Acolo au avut parte de o surpriză: au găsit sumele de bani de 65.000 de lei, 44.865 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti. „Despre această sumă, învinuitul Botez Paul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei-şefe Grierosu Carmen, cu care are o relaţie afectivă, împreună având şi un copil. Audiată fiind, Grierosu Carmen a declarat că nu are nicio sumă de bani în biroul lui Botez Paul“, au mai spus procurorii. Următorul termen de judecată din acest dosar se va desfăşura pe 2 martie.

Sursa: ZDI

Leave a Reply