Țigăneală instituțională Băsescu-Bercea Mondialu

Sigurața statului, o mare ţigăneală infracţională sub patronajul și complicitatea instituțiilor statului. Un reportaj de excepție –Securistul Cel Bun:

 BANII, ȘMENUL și VOTURILE cu AVIZ de SPECIALITATE!

“Nu mai puțin de 120 de dosare penale pentru evaziune fiscală, dare de mită, spălare de bani, înșelăciune, rambursări ilegale de TVA sau fals în acte. Dar, surpriză, NICIO condamnare.
Rămâne întrebarea cum a fost posibil ca oameni influenți, precum fratele șefului statului, Theodor Stolojan sau judecători au acceptat să se înrudească tocmai cu un asemenea personaj, care se poate mândri cu un asemenea palmaresul infracțional.”

Razboiul serviciilor pentru putere si dansul infractorilor pe partitura dosarelor penale! Bercea Mondial, un „rege al banilor“ plecat dintr-o cocioabă (VIDEO)
(Mircea Băsescu NU e implicat martie 2011 / Mircea Băsescu ESTE implicat 25 iunie 2014)Ex. Procuror Iacobescu VIDEO
25 martie 2011

Bercea Mondial, un „rege al banilor“ plecat dintr-o cocioabă (VIDEO)

În urmă cu mai bine de 20 de ani, familia interlopului Bercea Mondial trăia în case sărăcăcioase, la periferia orașului Drăgănești Olt.
Cocioabele au dispărut rând pe rând, iar în locul lor s-au ridicat adevărate palate. În 2009, Bercea Mondial a fost numit președintele romilor și nu a ezitat să își etaleze bogăția.
Potrivit ziariștilor de la Hotnews, Bercea a făcut avere din vânzarea fierului vechi furat, iar apoi afacerile s-au extins în domeniul imobiliar, camătă și trafic cu mașini de lux. În anul 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt anunța că familia Bercea are un palmares infracțional demn de Cartea Recordurilor.

Nu mai puțin de 120 de dosare penale pentru evaziune fiscală, dare de mită, spălare de bani, înșelăciune, rambursări ilegale de TVA sau fals în acte. Dar, surpriză, NICIO condamnare.

Mereu, Bercea s-a mândrit cu legăturile de cumetrie și tocmai de aceea nu-și punea problema că va fi închis. O spuneau chiar procurorii.

“Conduita generală a inculpatului este caracterizată prin megalomanie și spirit dominator, care i-au fundamentat convingerea că atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancționată penal, pe baza numeroaselor sale legături de afinitate prin alianțe realizate cu persoane cu funcție de conduită publică importante, care i-au botezat pe fiii săi, așa cum rezultă din chiar declarația inculpatului, luată la această instanță”, se arată în Rechizitoriul Tribunalului Olt, din luna februarie 2011.

Iar legăturile lui Bercea Mondial sunt multe și la cel mai înalt nivel. În anul 2005, Maria Huza, ex-membru al Consiliului Superior al Magistraturii, l-a botezat pe Judecător, unul dintre fiii lui Bercea. Un alt copil, Televizor pe nume, a fost creștinat de Gheorghe Brenciu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Și Theodor Stolojan i-a botezat, în 2004 un fiu, pe Prințișor. Lor li s-a adăugat în 2010, fratele președintelui României, Mircea Băsescu, naș pentru una dintre nepoatele lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu susținea, într-un interviu pentru ziarul “Ring”, că nu știa cine este Sandu Anghel atunci când acesta i-a cerut să îi boteze nepoata. O ipoteză care a circulat în presă susținea că botezarea nepoatei lui Bercea a fost cerută de interlop ca răsplată pentru ajutorul acordat lui Traian Băsescu în campania electorală, mai spun ziariștii de la HotNews. Șeful statului ar fi refuzat să devină el însuși naș pentru a nu-i supăra pe alegători prin asocierea sa cu Bercea și așa s-a ajuns la fratele său. Însă Traian Băsescu nu s-a sfiit să se afișeze cu Bercea Mondial. El a apărut în compania președintelui romilor în 2009, la Festivalul de la Costești. Atunci, Bercea Mondial i-a dăruit Mariei Băsescu un medalion de aur.

Bercea a recunoscut că nu știe să citească și, cu toate acestea, are carnet de conducere. În 2011, Bercea Mondial a intrat la închisoare după ce și-a înjunghiat un nepot. Anul acesta, Sandu Anghel a fost condamnat definitiv la 8 ani și 9 luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

În același dosar, fiul lui, Florin Anghel, a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru complicitate la tentativă de omor. Soția lui Bercea, Fănica Anghel, a primit și ea doi ani de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. În 2012, Bercea Mondial a mai fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.
Rămâne întrebarea cum a fost posibil ca oameni influenți, precum fratele șefului statului, Theodor Stolojan sau judecători au acceptat să se înrudească tocmai cu un asemenea personaj, care se poate mândri cu un asemenea palmaresul infracțional.
De altfel, mai toți apropiații președintelui s-au afișat de-a lungul timpului alături de personaje dubioase, cu multe dosare penale. Ultimul exemplu este Elena Udrea, care a mers în comuna Nana îmsoțită de mai mulți interlopi. Aceștia nu au ezitat să trântească o femeie care a vrut să se apropie de protejata șefului statului.

http://www.reporterntv.ro/stire/bercea-mondial-un-rege-al-banilor-plecat-dintr-o-cocioaba

Procurorul Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, cel care a instrumentat dosarul lui Bercea Mondial, a fost de multe ori protagonistul unor scandaluri pe plan local. Publicatia „Saptamanalul de Olt” a trecut in revista „palmaresul” procurorului, de la afaceri cu porci, la trafic cu aur. Eugen Iacobescu a adunat in portofoliul sau multe condamnari ale statului roman la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, in cazul unor arestati ai anchetatorului.

Potrivit publicatiei amintite, inainte de Revolutie, Eugen Iacobescu „a dat Securitatii din Olt atat de multe note informative incat a fost rasplatit cu functia de procuror”. El a fost cercetat, din anul 1992 pana in prezent, pentru instigare la fals, fals si uz de fals, inselaciune, omor prin imprudenta, trafic cu aur, sustragerea de la plata datoriilor catre stat.

In 1998, intr-o interpelare facuta in Parlamentul Romaniei, Trita Fanita, fost senator de Olt, tragea un semnal de alarma in privinta afacerilor ilegale facute de procurorul Iacobescu pe raza judetelor Olt si Valcea. Acesta dezvaluia faptul ca la IPJ Olt se aflau deja trei dosare penale ale magistratului. Reactia lui Iacobescu a fost, la vremea respectiva, foarte dura, el amenintandu-l public pe senator chiar cu arestarea, scrie “Saptamanalul de Olt”.

Prima data, numele lui Eugen Iacobescu aparea intr-un dosar penal intocmit de politistii din Slatina, pentru trafic cu aur. Era vorba despre introducerea in tara, in suporturile metalice ale unor fiare de calcat, a nu mai putin de 85 kg de aur, de 18 si 24 de carate. Metalul pretios adus de Iacobescu din Turcia era apoi valorificat prin doi functionari ai BNR din Olt si Valcea. Oamenii au fost cercetati si retinuti, dar procurorul din Slatina nu, desi si pe numele sau a fost intocmit un dosar penal. Cercetarile au fost efectuate de un procuror de la Parchetul General. Dosarul penal al lui Iacobescu a ajuns, inexplicabil, din Bucuresti la Parchetul Curtii de Apel Craiova, de unde nici nu s-a infirmat, nici nu s-a confirmat fapta procurorului. La scurt timp, Eugen Iacobescu aparea la o conferinta de presa, alaturi de controversatul magistrat bucurestean Ilie Piciorus. Au fost vazuti, public, si in alte imprejurari, alaturi de judecatoarea Maria Huza, la fel de controversata. Prietenul de suflet al procurorului slatinean era insa Alexandru Vancea, de la Curtea de Apel Craiova.

Jurnalistii de la „Saptamanalul de Olt” mai noteaza ca de numele judecatoarei Huza, de la Tribunalul Olt, si de procurorul Iacobescu se mai leaga un scandal. Maria Huza a rupt o fila dintr-un dosar pe care-l judeca. Cu alte cuvinte, a distrus o proba importanta din proces. Fapta a fost descoperita, iar pe numele sau s-a intocmit dosar penal. Dupa nici cinci zile, cel care instrumenta dosarul, respectiv Eugen Iacobescu, a dat solutia de neincepere a urmaririi penale. Partea vatamata din dosarul careia a disparut actul a facut memorii peste memorii, impotriva lui Huza si a lui Iacobescu, la CSM, la Ministerul Public, la Ministerul Justitiei, care, la randul lor, le-au trimis Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, unde nu s-a intamplat nimic.

Nu mai putin interesant este faptul ca Iacobescu a intrat si in afaceri, in domeniul cresterii porcilor, cu o anume Eugenia Ciuca, patroana firmei Jupiter SRL. Un control al Curtii de Conturi a scos la iveala ca perechea Iacobescu – Ciuca a fraudat statul roman si Ministerul Finantelor cu zeci de miliarde de lei. Si in acest caz s-a deschis un dosar penal, finalizat cu un rechizitoriu intocmit de Alexandru Vancea, de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, care l-a scos basma curata pe procurorul Iacobescu, in ciuda insistentelor politistilor care au anchetat cazul, iar Directia Generala a Finantelor Publice Olt a ramas cu buza umflata. Vancea si Iacobescu au ramas prieteni.

Procurorul Eugen Iacobescu a fost urmarit penal pentru instigare la fals material si in inscrisuri oficiale si complicitate la inselaciune, fapte pentru care risca inchisoarea intre sase luni si 12 ani, dar pentru care a primit doar o amenda administrativa. In apararea lui, procurorul Iacobescu a recunoscut ca se ocupa de afaceri cu porci, aratand ca are si in prezent 65 de porci. El s-a disculpat, precizand ca n-ar fi incalcat legea atunci cand, prin fals, a obtinut un certificat de proprietate asupra a 100 de porcine ori cand, in mod identic, a obtinut si de la medicul veterinar un certificat pentru transportul lor. Pur si simplu, prins in corzi, Iacobescu a aruncat vina in spatele fiului sau Valentin: “Nu ma fac vinovat, fapta e comisa de fiul meu!”, pentru ca, peste cateva secunde, sa se contrazica: “Nu exista nici o fapta penala!”.

Procurorul Eugen Iacobescu: Mulți oameni au luat bani de la Bercea Mondial! VIDEO
Procurorul Eugen Iaconescu rupe tacerea despre Bercea Mondial
25 iunie 2014
http://youtu.be/jhfcggXnyGQ

Bercea mondialu` din Draganesti-Olt a injunghiat un consilier in SLATINA
23 ian. 2009
http://youtu.be/zz1cVz8poLY

Bercea Mondialu a strans 120 de dosare penale in ultimii 5 ani
13 dec. 2012
http://youtu.be/Rv4gUiXrqNg