Termo Service SA: salarii nesimtite, director asemenea

Termo Service SA: salarii nesimtite, director asemenea

Anii trecuti, firma primariei Termo Service SA Iasi se facea remarcata in rapoartele Curtii de Conturi prin practicile sale contabile absolut nefiresti – insa va lasam placerea de a citi raportul acesta pentru un alt articol.

Astazi vom vorbi despre un director – Ciprian Ioan Chirita, si ale sale obiceiuri.

Usor smecher, asa cum sta bine oricarui pesedist cocotat NUMAI in functii de stat, atarnacul social democrat a ajuns sa ocupe sefia firmei de jumulit iesenii: Termo Service SA, dupa ce un altul a fost demis tocmai pentru nesimtirea cu care s-a jucat cu banii. Termo Service (firma primariei Iasi) are unica preocupare sa umfle facturile trimise cetatenilor de catre furnizorii de utilitati – si o face in asa mod incat, daca ar avea voie, procurorii ar umple cateva biblioteci; insa legaturile de partid, de stat si de pahar isi spun, in Iasi, cuvantul.

Cine e Chirita, in fond, in afara de marea-i calitate de pesedist? Pai, e fratele unui procuror militar – care e casatorit cu fata avocatei ex-primarelui de Iasi. Lucru ce ne face sa stim EXACT ca numai alinierile planetare au fost implicate in alegerea lui Chirita pentru scaunul de director de la Termo Service.

O alta frumoasa calitate a acestui teribil madular al social-democratiei de Bahlui e ca este sotul sotiei sale – angajata la fosta Dalkia, si actuala VEOLIA; adica filiala ieseana a firmei franceze din Bucuresti si Prahova, anchetata de DNA pentru matrapazlicuri absolut infioratoare. Dar nici firma ieseana nu e mai prejos – insa despre practicile VEOLIA Energie, de asemenea, vom scrie in alt articol. Cert e ca sotul sotiei sale aproba si trimite la plata facturile umflate emise (cam fara noima si fara calcul, se pare) de furnizorul de caldurica.

Un CV si un raport…

Iata un extras din CV-ul lui Ciprian Chirita, relativ la perioada 2014-prezent:

“Functia: Director general; salariati subordonati: 326”.

chirita-CV

 

Termoservice are, in concluzie, 326 angajati; Ministerul de Finante, insa, da ca sigura alta cifra: in 2016, firma a avut 241 angajati, iar in 2014 a avut 270. Concluzia: fie Termo Service a platit la negru niste cetateni, si au iesit la numaratoare mai multi (si, logic, intrebarea e “cum se poate asa ceva?”), fie Chirita bate campii – lucru care e destul de credibil, pentru ca apucaturile sale de Napoleon scapat din eprubeta sunt vizibile inclusiv din palatul Roznovanu.

Oricum, pentru un “expert in comunicare”, asa cum se pretinde cetateanul, e impardonabil.

Un alt semn de intrebare e dat de raportul de activitate pe 2016, in care dam, de exemplu, de un misterios “comision liste”, ce asigura venituri de… 2.971.158 lei!

TS-comision-liste

Nu e cam mult, pentru listele trimise pentru aproximativ 23.000 apartamente? La un scurt calcul, lunar, “comisionul de lista” (probabil, pentru intocmirea lor…) trece de 10 lei per apartament…

Tot din raportul de activitate mai aflam un lucru: intr-un oras atins grav de prostie – si de melancolii economice, de altfel, Termo Service ofera angajatilor sai ajutoare materiale… de Pasti; suma totala – 36.000 de lei. Toate ar fi in regula, insa Termo Service – repetam, firma primariei – este cea care asigura, pe banii cetatenilor in fond, serviciul de gestionare al facturilor!

TS-ajutor-pasti

Am lasat la urma cea mai infamanta informatie ce poate fi gasita, la o lectura superficiala, in raportul de activitate al sefilor Termoservice: situatia salariatilor.

In iunie 2016, numarul mediu de salariati ai Termo Service scazuse la 222. Departe de cei 326 cu care Chirita se lauda in CV-ul sau – daca nu cumva bate iarasi campii, intr-un frumos stil de activist PCR pe care-l puteti admira descarcandu-i compunerile de pe situl TermoService.

TS-salariati-181

Sa revenim. Raportul prezinta o statistica, conform careia, din cei 222 de salariati (media pe primele 6 luni ale lui 2016), 181 sunt platiti cu minimul de 1.250 lei. Per total, fondul de salarii se cifra – tot pe 6 luni, la 2.778.440 lei.

Concluzia: din totalul de 222 angajati, 181 au salariul minim (muncitorimea), restul de 41 sunt sefii. Primii au salariul minim – de 1.250 lei – ceea ce inseamna un brut de 1.532 lei. Adica, per total, in 6 luni, de 1.663.752 lei.

Logic, ceea ce ramane este salariul castigat de cei 41. Ei bine, la Termo Service, contopistii si mai-marii castiga un salariu mediu lunar de… 4.531 lei! Enorm de mult – si nici macar comparabil cu salariul unui profesor cu 30 de ani vechime, si gradul I…

In fine, cat castiga Chirita? 84.000 lei – in 2016, adica 7.000 de lei lunar. Repetam, un cetatean care a demonstrat DOAR ca poate ocupa functii in administratia publica.

chirita-venituri-2015

Hartuire… chiritesca

Aflat in biroul lui Chirita, dupa ce fusese amanata de cateva ori si refuzata explicit, o oarecare mama a trei copii din Iasi se pomeneste, in cursul intalnirii cu domnul director al Termo Service, tinta unui gest de neacceptat.

Femeia e invitata, in scris, la convorbiri pe mail: “vb pe mail?” “Apostila” este pusa pe cererea pe care mama celor trei copii o facuse la Termo Service pentru eliberarea unui act fara de care EON nu o bransa la reteaua de curent; Chirita a refuzat eliberarea actului saptamani la rand.

chirita vb pe mail

De adaugat ca tanara este mai mult decat agreabila.

Ce va spune chestia asta? Ca madularul pesedist este “trendy”? Ca este “in spiritul social-democratiei”, dar in stitlul unsuros al politicienilor bahluvieni? Ca e “horny”, are caldurele – furnizate, nu-i asa, de VEOLIA prin a sa nevasta? Ca isi respecta intr-totul scrierile-i din frumosul CV si raport de activitate, cum ca “desfasoara activitati de management prin aplicarea metodelor de organizare specifice economiei de piata”? Ca, fiind el prin PSD si oleaca prin Primarie, a invatat si de la (s)ex-primarele Niki, si actualul “etern vice”, cum e cu femeile si-si manevreaza erec.. pardon, pixul, in directii necunoscute?

Cine stie?

Acesta este Chirita. Ciprian Chirita, sexapilosul, grozav si fericit purtator de buci peste care vor ateriza, curand, niste suturi mai putin social-democrate.

PS Intrebare adresata PUBLIC domnului Mihai Chirica, primar al Iasilor: domnule primar, vi se pare CORECT, ETIC si CINSTIT ca un angajat al primariei ce cu onoare conduceti, sa faca asemenea avansuri unei mame cu trei copii, aflate in evidenta nevoie? Va solicitam o reactie – ca masura a bunului simt pe care l-ati demonstrat pana acum, si atrageti-i atentia domnului Chirita ca ale sale panseuri verbalizate de genul “nu ma tem de nimeni, nu ma atinge nimeni aici, nimeni nu are ce sa-mi faca” dauneaza grav imaginii publice a unei primarii deja sifonata de un scandal sexual…

Daniel Vlas – FAPTA