“Target”: Chirica, luat la ochi de PSD Iasi

“Target”: Chirica, luat la ochi de PSD Iasi

Memento: declaratia publica de acum cateva luni a primarului Iasilor, Mihai Chirica, privitoare la OUG 13/2017, este penalizata instantaneu; sub domnia lui Dragnea, social-democratii intruniti la Bucuresti il demit din functiile de partid si sterg pe jos cu “politicianul Chirica” – reconfirmand (…daca mai era nevoie) un adevar “a la Polichinelle”: Chirica NU E politician. Nu e nici macar social-democrat, nu intelege disciplina de partid, si a ajuns in functiile astea pentru ca… ei bine, doar “pentru ca” ajunge. Sau: pentru ca Nichita, pentru ca regionalizare, pentru ca DEXIA, pentru ca vile, pentru ca fonduri europene, pentru ca semnaturi, pentru ca firme ale primariei, pentru ca APAVITAL si tot asa.

Consecinta: Mihai Chirica, fost vice la nivel national, fost sef al organizatiei judetene (ajuns acolo “pentru ca”…) e trimis sa joace rolul unui simplu gura-casca in partid. Adica un descult egal cu lipitorii de afise, si inferior in grad (de exemplu) decerebratilor care au condus galeria lui Poli. Tipi care aduc juma dintre voturile PSD pe municipiu, si care, in treacat fie zis, sunt posesori ai instictelor unui limbric: se hranesc cu ce gasesc – si gasesc multumita primarilor de Iasi. Deci, inclusiv multumita lui Chirica… Q.E.D., daca intelegeti. Si, mai nou, Chirica a fost atacat DUR de Latrina 3, intr-o emisiune in care i s-a cerut, “barbateste”, demisia – acum cateva zile – act ce a coincis cu o avalansa de pesedisti in primaria Iasi.

Concluzia: In PSD, partid condus de un condamnat penal ajuns sef al Camerei Deputatilor, secretul succesului e sa fii corupt. Sau penal. Sau curuptibil. Sau toate la un loc, plus curva – politic vorbind, evident…

Exemplu: chestiunea de mai sus e verificata public de (s)ex-primarul Nichita, de exemplu – al carui traseu de vice-presedinte national al infamei grupari de smecheri adunata sub numele de PSD a fost intrerupt de DNA, dupa un rizibil si vomiticol?! vomicular?! simulacru de ancheta ce a adus la suprafata un alt secret al lui Polichinelle: lui Mihaita ii placeau femeile; nu va intrebati “carui Mihaita”, pentru ca e valabil pentru amantrei. Atat de mult ii placeau, incat, spre sustinerea propriilor (d)erectii, Mihaita a transformat aparatul de partid si de stat in (sa ne scuze urechile sensibile) in prelungirea uro-genitala a propriei dumisale anatomii. Zis cam dur, dar asta e adevarul – si doare sa afli ca, pe bani publici, burticosii politiei locale au fost folositi de-a valma cu interlopi si angajati ai salubritatii in urmarirea si intimidarea fostei amante a lui “Il Primo”. Adica blonda angajata (tot pe bani publici) in primaria lui “Il Primo”; film, ce mai…

Urmari: revenind la tema, Nichita a fost instalat (in sotto voce – presa fiindu-i mult datoare, cu putine exceptii) in fruntea judetului. Adica exact de acolo de unde, politic, a fost indepartat odata cu vizitele DNA; Nichita este prim-consilier al prezidentului CJ Iasi, Maricel Popa, si ca atare este practic, iarasi, seful politic al judetului.

Who’s who: Maricel Popa – supranumit Teparicel, Cracanel, Piticel, Gigantel, Aragazel sau Mititel e un tip ce se bucura de exploziile de afectiune ale gazetei de Bahlui ce-l alinta mai an “Caricel” fara probleme* si a facut oarece avere din relatiile sale cu PSD. Nu dezvoltam tema despre Popa (creatura politica prea mica pentru insectarul in care s-a grabit sa-l parcheze pe Nichita); ideea e ca Maricel a deschis in PSD, odata cu instalarea lui Nichita, calea catre dezastru. Fostul mentor al lui Chirica, anchetat de DNA, s-a pomenit in competitie cu Simirad (primul consilier al lui Chirica – posesorul unei vile construite de acelasi Chirica pe cand era angajatul lui CONEST – firma ce castiga, acum, majoritatea lucrarilor publice din municipiu…); mai mult, Nichita s-a trezit partener nu doar cu micul gigant Popa, ci si cu gruparea lui Stanciu – intarita, recent, numirea ca prefect al lui Marian Serbescu. Prietenul si omul de casa al lui Stanciu.

Bref: Tabara 1: Chirica, plus Simirad. Tabara 2: Nichita, Popa, Stanciu, Serbescu. La care se adauga acum-deputatul Victorel Lupu (acel domn finantist, vesel ca un cioclu, ce se pretinde expert in ale finantelor – date fiind musamalizarile de la APAVITAL-ul condus de Nichita, si de la RATC…). La care se adauga Dan Carlan (ex-PNL, ex-PDL, acum PSD), fost secretar de stat si manevrantul principal al numirii lui Mihail Dorus ca secretar de stat la fundurile europene si dezvoltare locala. La care se adauga si Mihail Dorus – fost director tehnic la Apavital. La care se adauga si sefimea lui Apavital – iar de aici sirul continua infinit, cuprinzand, de exemplu, puricii de partid Ostaficiuc, Laicu sau sefimea de la Termoservice.

Concluzia: Chirica este supus unor presiuni ce vor culmina, curand, cu onoranta propunere de a-si da demisia din PSD; legal, asta inseamna ca poate fi usor dat jos din fotoliul de primar – iar masina de vot ieseana ar reactiona prompt. Primul in preferinte este… Acelasi Mihail Dorus – aureolat, nu-i asa!? de onoranta functie a secretarului de stat care a facut si-a dres. Al doilea in preferinte este (n-o sa credeti) nu Nichita, ci… Popa! Vorbim de preferintele celor care CONDUC partidul, si care aduc bani la organizatia social-democrata. Deocamdata, Chirica este abatut – daca nu cumva e doar o masca.

PS: Chirica are ceva atuuri: stie cum au fost chetuite fondurile europene. Ar putea genera un veritabil cutremur, de exemplu, daca ar vorbi despre ALDP, Constructii feroviare, drumuri inexistente sau DEXIA. Ar putea baga in puscarie niste sefi pe la APAVITAL, daca ar vorbi despre investitii, turci, statii de epurare sau alte asemenea.

Iar aceste lucruri se cunosc – in PSD. Si, cu toate acestea, Chirica e luat ochi si se fac presiuni.

De ce taceti, domnule Chirica? …de ce nu va place fotbalul?! …ce va opreste sa vorbiti cu adevarat despre tot?

fotbal-niki-adomnitei-USL

Daniel Vlas – FAPTA

*La astfel de creaturi  politice, pe care aerele de Bahlui le genereaza, in orasul celor nu stim cate coline, ziarul cu pricina este chiar necesar, sincer. E opinia mea personala; ca joaca rolul unei vidanje sociale e treaba lor – dar, repet: pentru porcimea politica, publicatia sensibililor de la BZI este NECESARA. Aviz amatorilor – manelismele alea se fac cu materialul si pe banii clientului…