Smekeria guverneaza Romania: Mihai Dorus, secretar de stat, isi plimba familia cu avionul pe banii APAVITAL Iasi

Smekeria guverneaza Romania: Mihai Dorus, secretar de stat, isi plimba familia cu avionul pe banii APAVITAL Iasi

Recent numit secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Mihail Dorus – fost director tehnic la APAVITAL SA Iasi (fosta regie de apa) s-a facut remarcat prin cateva afaceri cel putin dubioase.

Conform documentelor ajunse in posesia noastra, Mihail Dorus si-a plimbat familia cu avioanele TAROM pe cheltuiala APAVITAL. Astfel, in 2016, pentru calatoriile Teodorei (fiica) si Soranei Dorus (sotia – angajata tot la APAVITAL, in subordinea sotului…), decontarile au fost efectuate de fosta regie de apa. Mai mult, tot APAVITAL a platit pentru calatoriile cu TAROM, pe ruta Iasi-Bucuresti si retur, ale doctorului curant al fiicei directorului tehnic.

apavital-tarom-ciurea

apavital-tarom-dorus-sorana

apavital-tarom-dorus-teodora

apavital-tarom-lista

 

 

 

Practic, aceasta inseamna ca fondurile APAVITAL au fost folosite in interes propriu de catre directorul tehnic Dorus – fapt care, conform regulamentelor interne ale societatii, este penalizat cu desfacerea disciplinara a contractuluid e munca. Interesant este ca – in cazul unor angajati incomozi, acest regulament a fost aplicat, cu consecinte nefaste, insa pentru fosta regie: defacerile ilegale si abuzive ale contractelor de munca au fost atacate in instante, iar societatea a trebuit sa plateasca salariile restante. In cazul lui Dorus, insa, regulamentele nu au fost aplicate.

Incalificabil este, insa, ca familia e plimbata pe banii TAROM, in conditiile in care Mihail Dorus castiga de cateva ori mai bine decat presedintele Romaniaie!

DA dorus 2015

DA dorus 2015 active financiare

Mai mult, Dorus a fost mentinut in fruntea Consiliului de Administratie al societatii, iar acum se vede ajuns secretar de stat. 

Legaturi… sexapiloase

Mihail Dorus a fost urcat in schema APAVITAL de catre mentorul si protectorul sau, fostul primar Gheorghe Nichita – care si-a inceput cariera politica ca director general si manager al aceleiasi APAVITAL. Practic, Dorus trebuia sa fie inlocuitorul lui Nichita. Reamintim ca atat Nichita, cat si fosta regie de apa au fost implicati in numeroase scandaluri privind investitiile.

Indepartat din politica pentru scurt timp (pe perioada scandalului “Amanta”), Nichita a revenit pe prima scena a politicii de Bahlui odata cu numirea sa drept consilier al lui Maricel Popa – seful Consiliului Judetean Iasi. Practic, grupul de interese conturat de Nichita-Popa-Dorus, afin cu fostul secretar de stat si fost prefect Dan Carlan, demonstreaza, prin numirea lui Dorus, ca detine puterea in PSD Iasi.

Daniel Vlas