Sistemul, banii și voturile romilor – Băsescu updated and reloaded in PmP

Sistemul, banii și voturile romilor – Băsescu updated and reloaded in PmP

BULIBĂ-SIE

” Traian Băsescu, a pus la cale un plan politico-financiar de coagulare într-un bazin electoral a milioane de romi cu drept de vot • Romii de rând vor fi stimulați să se „înmatriculeze” într-o organizație, vor primi legitimații, iar celor care nu au acte de identitate li se vor întocmi • CNP-ul va urma legitimației, iar noul buletin le va da opțiunea de vot • Este același sistem ca cel folosit pentru obținerea cetățeniei ungare”

Maşinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Poliţie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate şi agenţi economici de stat. Şi, nu în ultimul rînd, ambasade străine. În campania prezidenţială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI şi proiectul militar MONSAT pentru a-şi vedea visul cu ochii.

 

Atât Adriean Videanu, cât şi Viorel Hrebenciuc, se află în arest, fiind suspecţi de fapte de corupţie.

Băi Viorică, hai vino încoace! – Convorbire Videanu – Hrebenciuc din 2009 

Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor speciale pentru reţeaua MONSAT s-au făcut şi cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de naştere a sistemului MONSAT este Hotărîrea 045/2005 a CSAT. Reţeaua de sateliţi MONSAT de joasă altitudine, la care SRI şi SIE au acces, nu e lansată de Statul Român, ci de SUA, în colaborare cu o serie de ţări europene. România „închiriază” accesul la aceşti sateliţi, pe baza unor înţelegeri între Serviciile Secrete ale ţărilor NATO. Ei sînt folosiţi pentru pedepsirea dizidenţilor, în mod ilegal, prin urmărirea, monitorizarea şi hărţuirea sau tortura aplicată persoanei vizate.

Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, în mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămînt şi, mai mult de atît, de a vedea omul prin acoperişurile clădirilor în care se află acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.

cia

Hary Giknavorian agentul CIA

 

Acest Harry Giknavorian este, în fapt, agentul acoperit al CIA, delegat de SUA pe lîngă Traian Băsescu, încă din anul 2004. Este singura persoană din România care nu are numere de identificare la maşina cu care se deplasează prin Bucureşti. El conduce un SUV Ford Explorer blindat, de culoare verde. Agentul american are relaţii strînse cu autorităţile Statului Român, în special cu Traian Băsescu şi cu consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota. Este căsătorit, are 2 copii, băiat şi fată, şi locuieşte în Băneasa, în Complexul ZODIAC; are un cîine labrador. America, prin rezidenţii CIA şi prin Harry Giknavorian, a aservit conducerea structurilor din MAI: DGCCO, SIPI şi DIICOT. Pentru a-şi pune planul în aplicare, a trebuit să-l schimbe pe Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne. Astfel, americanii au putut să utilizeze aplicaţii ale softului de la RASIROM, folosit de Institutul Naţional de Statistică şi agreat de BEJ şi BEC. Agentul CIA din România şi omul său sub acoperire de agent DEA, de la Centrul SECI, au putut să supravegheze, să controleze, să influenţeze şi să centralizeze datele din secţiile de votare în timp real. Totul s-a petrecut cu sprijinul SIE şi STS, deoarece aplicaţii ale acestui soft de la RASIROM sînt folosite şi în lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate din Europa. Astfel, Traian Băsescu, prin acoliţii săi şi cu sprijinul guvernului american, foloseşte independent şi fără control parlamentar Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit-MONSAT.

 

Acest sistem are la bază o serie de proiecte realizate în ultimele decenii în Statele Unite şi în Europa, iar sateliţii lansaţi în spaţiu sînt de provenienţă americană şi operează la joasă altitudine. Pentru a intra, cît de cît, în legalitate şi a-şi pune planul în aplicare, SUA au impus Guvernului Tăriceanu adoptarea unui cadru legislativ astfel încît românilor să le fie monitorizate toate convorbirile telefonice şi toate e-mailurile. Aşa a apărut subit Legea nr. 298/2008, promulgată rapid de Traian Băsescu, privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţelele publice de comunicaţii. Legea se referă atît la persoanele fizice, cît şi la cele juridice. MAI, Parchetul General, SRI şi SIE au, astfel, oricînd acces la date pe baza unei simple ordonanţe semnate de orice procuror, fără a mai exista un mandat emis de judecător. Acest sistem MONSAT permite interceptarea poştei electronice utilizate de oameni de afaceri sau politicieni. În timpul campaniilor electorale, mesajele transmise prin Internet pot fi interceptate neautorizat şi folosite de adversarii politici.

 

CIA Cum a castigat Băsescu alegerile din 2009

Pregătirea pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 s-a făcut în timpul campaniei europarlamentare. Apoi, terminale mobile ale STS au fost amplasate la sediul central SECI de la Bucureşti şi au fost folosite la monitorizarea comunicaţiilor şi a transmisiilor de date-voce tip SMS. Acest lucru a fost posibil pentru că RASIROM (regie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii) a proiectat un sistem care a putut fi folosit de către prefecţii PDL şi de către membri ai acestui partid, care ştiau numerele de telefon ale fiecărei secţii de votare, transmiţînd date în timp real la Bucureşti. Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de funcţionare destul de simplu şi poate fi introdus, cu uşurinţă, într-o valiză de voiaj. Agentul trebuie să scaneze codul personal al telefonului care urmează să fie ascultat. Pentru acest lucru, el se apropie de posesorul telefonului mobil, la o distanţă mai mică de 25 de metri, în timp ce acesta are o convorbire. Fiecare celular are un mod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastînd pe telefon steluţă diez 06 diez (*#06#). Rezultă un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular în parte şi nu poate fi acelaşi pentru două aparate. La sediul central al PDL, în noaptea alegerilor, a fost instalat un dulap cu routere. Numărul posturilor ocupate a fost de aproximativ 500; acestea au fost instalate pentru conexiuni interne cu secţiile de votare din ţară, iar la secţiile din afara României nu au fost distribuite terminale STS, deoarece nici măcar Băsescu şi acoliţii săi nu pot transporta aceste terminale fără a atrage atenţia autorităţilor din Uniunea Europeană.

În ţară, STS, împreună cu prefecţii şi subprefecţii, ajutaţi de membrii PDL, au fost cei care au condus operaţiunile de centralizare a alegerilor (întrucît cele 500 de aparate telefonice mobile ale STS au fost în custodia membrilor PDL), iar aceştia au trimis SMS-uri cu mesaje electorale pe telefoanele speciale. SMS-urile au fost expediate de pe cartele preplătite doar de la nivel judeţean spre centrul din Aleea Modrogan. De altfel, euroalegerile şi Referendumul pentru introducerea votului uninominal au permis Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, să monitorizeze, prin intermediul telefoanelor mobile şi al cartelelor prepaid pe care le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi preşedinţilor secţiilor de votare, întreg procesul de transmitere a rezultatelor şi a prezenţei la vot.

 

Conducerea PDL şi Traian Băsescu au avut timpul necesar să întoarcă rezultatul alegerilor cu voturi fictive din străinătate. Aceste voturi nu au putut fi niciodată numărate. Generalii numiţi de Traian Băsescu la conducerea STS au primit sarcina să rezolve această problemă. Este vorba de 3 generali care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor: Marcel Opriş (director STS), Corneliu Grigore (prim-adjunct al directorului STS, managerul liniei de urgenţă 112) şi Ioan Balaure (directorul adjunct pe probleme economice al STS). După executarea ordinelor primite de la Cotroceni, generalul cu două stele Corneliu Grigore a mai primit o stea şi a fost trecut în rezervă.

el_at_tb

Elena Udrea, Ana Maria Topoliceanu

 

Au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, încă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost însărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet. Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă împotriva celor ce îl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă. Sînt vizate în principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care înregistrează trafic etc. Serviciul nu se află în clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.

 

În 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale morţilor, cu semnături în fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită în sediile electorale şi un proces electoral dirijat. Agenţii STS, SRI şi SIE ai lui Băsescu, ajutaţi de americani şi de agenţii SISROM din afara ţării, au cumpărat, au furat şi dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute înainte de exit-poll-uri, live, în faţa naţiunii. Autoritatea Electorală Permanentă, din obedienţă faţă de stăpîn, a muşamalizat informaţia că au fost aproape 14.000 de votanţi multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate în favoarea lui Traian Băsescu.

 

Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relaţii strînse cu Mafia ţigănească şi cu Serviciul Secret al romilor, pe care îl finanţează din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM este un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri între bande. SISROM-ul îl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi în cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).

Traian-Mircea-Basescu-Bercea-Mondialu

Bercea Mondialu, Traian Băsescu

 

Serviciul Secret al ţiganilor are, în principal, menirea „să apere interesele şi drepturile etniei romilor, precum şi dezvoltarea unei reţele de informare şi comunicaţii interne şi externe”. El colaborează cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, structurile de informaţii ale Ministerului de Interne, INTERPOL şi EUROPOL. SISROM, avînd centrul la Bucureşti, funcţionează după reţeta clasică a structurilor de informaţii. Îşi desfăşoară activităţile „în paralel cu serviciile secrete existente şi dă raportul către U.M. 0215 (Serviciul de informaţii şi protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne)”. Ca structură informativă, SISROM se ocupă de culegerea de informaţii din domeniile social, politic, cultural şi economic, cu accent pe următoarele problematici: emanciparea socială şi formele de dialog cu organizaţiile non-guvernamentale. Are constituite reţele de informatori, care culeg date şi informaţii din teritoriu. Acestea sînt transmise, apoi, sub formă de Note informative, dar şi de informaţii brute, direct lui Traian Băsescu. ,,Părinţii” acestui sistem sînt Virgil Măgureanu şi Ioan Talpeş, care au înţeles rostul SISROM, permiţînd înfiinţarea lui fără a-i crea probleme. Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu a acordat girul membrilor acestei structuri.

basescu-cioaba

Traian Băsescu, Cioabă

Spionajul Ţigănesc SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din România este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele României din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul României, prin implicarea sa activă în direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu.

 

Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controlează SIPI – Serviciul de Supraveghere Operativă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

 

SIPI, Serviciul Independent de Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, folosit şi de către americani, şi de către Traian Băsescu, este beneficiarul unor informaţii ale sistemului MONSAT. Acest serviciu captează ilegal informaţii, operaţiuni care se pot realiza fără probleme de către unii angajaţi politici ai sistemului, dar şi de către beneficiarii legali ai acestuia. Interceptările ilegale se pot efectua de către operatorii MONSAT, care au libertatea aproape totală de a accesa pachete de date transmise prin zecile de sateliţi ce asigură comunicaţiile dintre utilizatorii serviciilor specifice. Acest lucru se datorează tehnologiei avansate şi posibilităţilor reduse de exercitare a unui control pertinent asupra sistemului. El funcţionează după principiile de interceptare a comunicaţiilor clasice, precum telefonia în sistemul naţional. Astfel, operatorii MONSAT pot interveni pentru captarea unor informaţii, imediat după emiterea semnalului antenei de emisie, sau pot să capteze semnalele satelitului de comunicaţii folosit de operatorii de astfel de servicii din România ori din ţara de origine a utilizatorului.

 

Cei aproape 2.000 de angajaţi ai SIPI răspund instituţional numai în faţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

igasul

Traian Igaş

Sistemul MONSAT are aprobarea CSAT şi utilizează informaţii şi aplicaţii americane KOFAX, Microsoft şi XEROX.

 

Sateliţii americani sînt rezervaţi pentru situaţiile în care victima iese din raza în care acţionează grupările criminale, deplasîndu-se în afara oraşelor, în campinguri, la ţară etc.

Reţeaua de sateliţi la care SRI şi SIE au acces este folosită, într-adevăr, în mod ilegal, de către personalul Administraţiei Prezidenţiale, cu acordul deplin şi sub îndrumarea Serviciilor Secrete româneşti, aflate sub comanda serviciilor străine care le-au pus la dispoziţie tehnologia. Elemente corupte din conducerea acestor Servicii Secrete româneşti şi din fruntea Statului Român utilizează, de cîţiva ani buni, în mod ilegal, această tehnologie împotriva propriilor cetăţeni.

Comunitatea Naţională de Informaţii, din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, deci şi Traian Băsescu, are acces la un Sistem Informatic Integrat, racordat la toate Serviciile Speciale, şi unde sînt stocate informaţiile secrete de importanţă strategică, inclusiv cele obţinute în urma interceptărilor legale sau ilegale pe care le efectuează Serviciile de Informaţii din România.

Această bază de date, care este permanent actualizată, este pusă la dispoziţia preşedintelui României, iar serverele în care sînt stocate datele se află într-un Centru de Management al Sistemului Informatic Integrat, care, potrivit celor stabilite printr-un document secret (Hotărîrea nr. 0216/27.10.2004, emisă de CSAT), ocupă două spaţii: unul principal, aflat în Bucureşti, şi altul de rezervă. Potrivit unor informaţii neoficiale, Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este administrat de Serviciul Român de Informaţii.

Această bază de date în format electronic, aflată în serverele Centrului de Management al Sistemului Informatic Integrat, permite Serviciilor Secrete din România să obţină, în timp real, orice informaţie despre o persoană fizică sau juridică, în funcţie de interesele urmărite.

Funcţionarea Centrului de Management al Sistemului Informatic a fost reglementată prin Hotărîrea de Guvern nr. 952 din 14/08/2003, contrasemnată de directorul SRI. Accesul operatorilor la date este permis în funcţie de Certificatul de securitate (eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este stabilit, printr-un document secret (Hotărîrea 0216/27.10.2004, emisă de CSAT) în două sedii: unul principal, aflat în Bucureşti – Centrul SECI, şi cel de rezervă, în cadrul Biroului de Informaţii Militare (BIM) din cadrul DGIA (o structură departamentală formată din Direcţia de Informaţii Militare şi Direcţia Siguranţă Militară, din cadrul MApN). Brigada de Informaţii Militare (BIM) reuneşte, sub comandament unic, cele trei batalioane care funcţionaseră şi pînă acum, respectiv HUMINT, IMINT şi SIGINT.

Brigada de Informaţii Militare a fost constituită în urma unei Hotărîri a CSAT, din 31 martie 2010, şi este subordonată direct ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Serviciile Secrete ale Armatei au primit undă verde pentru înfiinţarea Brigăzii de Informaţii Militare de la directorul Comunităţii de Informaţii a Statelor Unite ale Americii (DNI), James R. Clapper. Beneficiarii acestui Serviciu Secret al Armatei Române sînt: fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, actualul ministru al aceleiaşi structuri, Traian Igaş, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota, preşedintele României, Traian Băsescu, precum şi ambasadorul SUA, Mark Gittenstein. Chiar dacă, oficial, singura autoritate naţională în domeniul interceptărilor este Serviciul Român de Informaţii (SRI), se ştie că Statul Român, printr-o Hotărîre strict secretă, a autorizat Serviciul de Informaţii Externe (SIE) să îşi procure şi să folosească cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor românilor şi a tuturor comunicaţiilor pe Internet, prin sistemul MONSAT.

 

Serviciul de Informaţii Externe face parte din Sistemul Naţional de Apărare al României şi funcţionează în baza Legii nr.l din 6 ianuarie 1998. La 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a adoptat Hotărîrea nr. 0063, clasificată STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informaţii Externe să desfăşoare activităţi de tip SIGINT (SIGINT – SIGnal INTelligence reprezintă informaţii obţinute din surse care acţionează în spectrul electromagnetic şi constau din mai multe subdomenii), pentru interceptarea comunicaţiilor efectuate prin satelit. Din acest moment, SIE dispune de baza legală pentru a-şi procura cele mai performante dispozitive necesare interceptărilor de voce şi date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemiţător).

 

SIE se ascunde în spatele unor legi care îi permit să asculte pe oricine şi oricînd, chiar şi fără mandat.

DGIA şi DGIPI îşi prezintă rapoartele doar miniştrilor de resort şi nu sînt controlate de Parlament.

marcel-opris-1

Generalul Marcel Opriş, director al STS

 

Atît SRI, SIE, cît şi STS, prin Marcel Opriş, au folosit în campania electorală baza sistemului MONSAT, aflat la Centrala Regională SECI de la Bucureşti, condusă din umbră de agentul Harry Giknavorian. MONSAT poate monitoriza orice convorbire telefonică sau transmisie de date-voce care se realizează printr-un terminal cu acces la satelit. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefonia fixă sau tehnologia GSM. Datele centralizate la sediul de campanie din Aleea Modogran au fost, astfel, operate şi trimise, cu ajutorul STS, din Centrala SECI.

 

Softul folosit de BEC include o aplicaţie KOFAX, tip vierme sau tip buclă, care are drept scop redistribuirea voturilor în favoarea unui candidat prestabilit. De aceea, toate sondajele de la ieşirea din secţiile de votare care dădeau cîştigătoare PRM sau alte partide din Opoziţie nu au corespuns, deoarece au fost făcute prin luarea în calcul a unei opţiuni reale de vot, de 70%, a populaţiei, cînd în fapt aceasta nu a depăşit cota de 20%.

 

Net-Consulting, în colaborare cu firma americană KOFAX (o filială CIA), împreună cu firmele Asesoft şi ASSECO, au construit, pe baza programului de la RASIROM (fosta UM 05099, în fapt, o societate patronată de SRI), un soft folosit în ultimele două campanii ale alegerilor, care conţine o cheie-buclă conspirată, pentru direcţionarea voturilor nule şi a celor de pe listele suplimentare, în favoarea lui Traian Băsescu, la ordinul SUA. Programul dirijează voturile dintre BEJ si BEC la orice candidat ales.

NOTE:

* Drug Enforcement Administration (DEA) este o agenţie federală de aplicare a legii în Statele Unite, din cadrul Departamentului de Justiţie American, însărcinată cu combaterea traficului şi consumului de droguri în Statele Unite. De asemenea, DEA, împreună cu alte agenţii americane de investigaţii, are ca responsabilitate exclusivă coordonarea şi urmărirea de către SUA a investigaţiilor legate de droguri – şi nu numai – în străinătate.

* DGIA– Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, se ocupă cu culegerea de date şi informaţii în vederea informării factorilor de decizie asupra fenomenului militar şi politico-militar din zonele de interes pentru România. Totodată, are ca obiect extinderea cooperării cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi cu Serviciile de Informaţii militare ale statelor membre NATO. Se ocupă şi de îmbunătăţirea reprezentării militare externe (este vorba despre ataşaţii militari) şi de identificarea acţiunilor care ar putea aduce atingere capacităţilor operaţionale, personalului şi patrimoniului Armatei. Are ca sarcină şi descoperirea şi prevenirea actelor de corupţie şi altor activităţi ilegale în care ar fi putut fi implicat personalul Armatei.

 * MONSAT – Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit.

 * RASIROM – Regie autonomă aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii, avînd ca principal obiect de activitate proiectarea, realizarea şi instalarea sistemelor de pază şi de alarmare la efracţie şi început de incendiu, stingerea automată a acestuia, controlul accesului persoanelor şi autovehiculelor, controlul biometric şi autentificarea identităţii, TVCI, CATV. Firma mai oferă instalaţii şi echipamente de protecţie fizică şi electronică a incintelor şi a perimetrelor, cu centralizarea informaţiilor în dispecerate specializate, precum şi reţele de comunicaţii voce-date. RASIROM deţine o tipografie proprie.”

Sursa – Cotidianul.ro

 

BULIBĂ-SIE

Traian Băsescu își dovedește încă o dată originalitatea în politică: a înlocuit poporul român cu etnia romă

basescu-header

Președintele țării, Traian Băsescu, a pus la cale un plan politico-financiar de coagulare într-un bazin electoral a milioane de romi cu drept de vot • Romii de rând vor fi stimulați să se „înmatriculeze” într-o organizație, vor primi legitimații, iar celor care nu au acte de identitate li se vor întocmi • CNP-ul va urma legitimației, iar noul buletin le va da opțiunea de vot • Este același sistem ca cel folosit pentru obținerea cetățeniei ungare

Suntem mai puțin cu 2,6 milioane de români, dar numărul romilor din țara noastră este în creștere. Conform ultimului recensământ, realizat în urmă cu doi ani, cifra celor care s-au declarat de etnie romă este de 619.000, adică 3,2% din populaţia stabilă a României. Banca Mondială susține însă că numărul romilor din țara noastră depășește trei milioane, ceea ce, raportat la totalul de 13 milioane din Europa, înseamnă un sfert din populația romă de pe continent.

Numărul deloc de neglijat al romilor poate reprezenta un bazin electoral util pentru orice construcție sau candidat politic, care știe să-i manevreze pentru a obține voturi. Cu atât mai mult, cu cât statisticile arată că 80% din romii din România trăiesc la limita subzistenței. Traian Băsescu știe cel mai bine acest lucru, din campaniile trecute, când Florin Cioabă a activat ca agentul său electoral. Lipsit de mașinăria de partid a PDL-ului, șeful statului vrea să își construiască un nou bazin electoral, bazat pe susținerea romilor, mai ales că se apropie cu pași repezi alegerile europarlamentare, la care candidează și fiica sa cea mică. Și pentru că voturile romilor îi sunt absolut necesare ca să obțină un nou mandat de europarlamentar, EBA susține demersul regelui Cioabă, care vrea ca fiecare rom să fie „înmatriculat”, primind o legitimație. Drept dovadă că este trup și suflet alături de populația romă, Elena Băsescu a spus, la începutul acestei luni, la Congresul Internațional al Romilor, printre altele, că aceștia ar trebui să aibă „documente de proprietate pe casele” pe care le dețin.

 

cioaba-eba

Elitele românești “Şcoala românească scoate tâmpiţi” un Golan

Nu doar EBA are nevoie de susținerea politică a romilor, ci și ceilalți acoliți ai președintelui, care vor candida pentru un fotoliu în Parlamentul European: Monica Macovei și Cristian Preda. Bazinul electoral pe care Traian Băsescu îl pregătește nu servește numai aspiranților la un mandat de europarlamentar, ci și membrilor fundației „Mișcarea Populară”. În acest fel, se pregătește terenul pentru ca toți consilierii prezidențiali și celelalte persoane cu aspirații politice care s-au înscris în Mișcare să se poată baza pe milioane de voturi din partea romilor, în contextul viitoarelor alegeri electorale, în special atunci când fundația va deveni partid politic. Astfel, Traian Băsescu va avea sprijinul votanților romi în defavoarea celor care rămân sub umbrela PDL.

 

Susținere financiară masivă

Un bazin electoral puternic nu este de ajuns dacă nu există și o susținere financiară pe măsură. Traian Băsescu, încă de când era ministru al Transporturilor, și-a creat un eșafodaj politico-financiar, prin care voturile minorităților etnice sunt ghidate de oameni potenți financiar. Gruia Stoica, geniul romilor din Toflea, este un exemplu elocvent de om de afaceri cu o puternică influență asupra maselor de vot, care, în schimbul unor avantaje economice, ar putea fi un bun agent electoral. Așa s-ar putea explica tragerea sforilor de către persoane apropiate președintelui, pentru ca

b-font-color-red-UPDATE-font-b-Gruia-Stoica-este-aproape-patronul-CFR-Marfaomul de afaceri gălățean să fie favorizat în obținerea contractelor cu statul, unul dintre acestea fiind CFR Marfă. Anca Boagiu, Radu Berceanu și Relu Fenechiu au pus umărul în timpul conducerii Ministerului Transporturilor la dezvoltarea durabilă a afacerilor lui Gruia Stoica. Omul de afaceri gălățean a început să obțină profit din comerțul cu fier vechi luat de romi de la combinatul Sidex. Noua conducere a platformei a stopat vânzările în zona Toflea, însă comercializarea fierului vechi în alte locuri din țară continuă să aducă surse de îmbogățire rapidă și, de cele mai multe ori, ilegală. Un rol important în susținerea politică și financiară a lui Traian Băsescu și, implicit, a persoanelor apropiate acestuia, poate avea și achiziționarea de către Gruia Stoica a clubului de fotbal Rapid, echipa de suflet a CFR.

 

Nici resursele financiare ale Elenei Udrea nu sunt de neglijat pentru o eventuală construcție politică a lui Traian Băsescu, acum, la despărțirea de PDL. O relansare a președintelui pe scena politică îi poate garanta protejatei sale, Elena Udrea, un sprijin politic de care nu prea mai are parte la sediul din Modrogan. În timpul mandatului la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Udrea a investit puternic în zonele în care existau mase de vot pe care președintele se baza la alegerile electorale.

Dorin Umbrărescu, un alt apropiat al șefului de la Cotroceni, a pus recent mâna pe ATE Bank. Instituția bancară le-ar servi atât lui Traian Băsescu, cât și celorlalți apropiați ai săi, la derularea de afaceri, fără prea mari bătăi de cap.

 

Florin Cioabă: „Membrii noștri vor fi ajutați, inclusiv financiar”

„Aceste legitimații vor fi emise de către organizația International Romani Union, care are filiale în toată lumea. Din 2000, eu sunt vicepreședinte, iar anul acesta am fost ales președinte. Aceste legitimații sunt date, la cerere, pentru membrii organizației noastre. Sunt legitimații tip pașaport. Vom deschide, în toate capitalele europene, dar și pe alte continente, centre de sprijin și îndrumare. Dacă omul are nevoie de o îndrumare, pentru un loc de muncă, pentru a-și face anumite acte, un lobby la ambasadă, la consulat, un sprijin de urgență în cazuri extreme, chiar și financiar… noi garantăm pentru acești membri, nu dăm la toată lumea legitimații. Această legitimație te sprijină, te ajută, oriunde ești. În acest moment, avem peste 100.000 de membri în toată lumea. Oricine poate să devină membru, dar trebuie să nu aibă cazier. Romii nu sunt sprijiniți de nimeni de la ambasade și consulate, de asta facem noi aceste centre. Centrele de îndrumare din Europa se interesează de locuri de muncă.

Statul român așteaptă bani de la Europa să le facă acte de identitate la romi. Nu e normal. Vom obține fonduri din cotizații, din donații. Avem o comisie a oamenilor de afaceri, care au societăți comerciale și vor sprijini această organizație, vor face donații. Cotizația este de 100 de euro pe an”, a declarat, pentru ZIUAnews, Florin Cioabă.

 

  1. BĂSE A DATO-O PE ROM

Atac extern

Pentru că, pe plan intern, Traian Băsescu a pierdut toate pârghiile de care a uzat în ultimii ani, singura posibilitate de a exercita presiune asupra clasei politice și, implicit, asupra electoratului din România, este să facă acest lucru din exterior. Testarea terenului a realizat-o în vara anului trecut, iar rezultatele au fost notabile. Prin luările de poziție ale popularilor europeni cu funcții în Consiliul European și în Parlamentul European, dublate de o campanie mediatică realizată de presa aservită, dar și de europarlamentarii din tabăra sa, Traian Băsescu a reușit să forțeze mâna actualei puteri și să impună condițiile jocului. Astfel, s-a întors la Cotroceni, chiar dacă împotriva sa a votat un număr impresionant de români.

 În momentul în care vocea sa nu mai este auzită, prin interpuși, la Bruxelles și Strasbourg, capacitatea de a influența atitudinea europeană față de România devine nulă. Prin urmare, câștigarea unor locuri de europarlamentari de câțiva dintre apropiații săi este vitală. Monica Macovei, care este percepută, în anumite cercuri, drept simbolul luptei anticorupție, Cristian Preda, extrem de vocal, sau Teodor Baconschi, văzuți, în aceleași cercuri, ca exponenți ai intelectualității românești, sau chiar Elena Băsescu, în ciuda tuturor gafelor comise, pot reprezenta voci cu un puternic ecou în spațiul european.

 De asemenea, Anca Boagiu, vicepreședinte al Partidului Popular European, poate influența liderii PPE, care ocupă în acest moment cele mai multe posturi-cheie în organismele europene.

 

De la nașu’ mare, fără număr

MAria-Basescu_Bercea

Bercea, Maria Băsescu

Cultivarea anumitor personaje ale etniei rome pare să fi fost un obiectiv al celor mai mulți dintre membrii familiei lui Traian Băsescu. Șeful statului n-a pierdut nicio ocazie să participe la tot soiul de festivaluri ale etniei, primit fiind cu pâine și sare, să danseze, să petreacă și să primească mici cadouri. Romii au avut grijă și de soția președintelui, pe care au îmbrăcat-o în straie tradiționale și i-au oferit bani de aur, drept cadou.

 

 

basescu_bercea_1_500x278_18027800

Bercea, Mircea Băsescu

Fratele președintelui, , s-a remarcat și el prin relații apropiate cu membri „marcanți” ai etniei rome. Bercea Mondialu – aflat în acest moment după gratii, pentru tentativă de omor asupra propriului nepot, dar și pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune – declara că și-ar fi dorit naș pentru nepoata sa pe președintele țării. Pentru că n-a avut „acces”, l-a contactat pe fratele acestuia, care a acceptat imediat. „Nu l-am cunoscut pe Mircea Băsescu înainte să îl rog să îmi boteze copilul. N-am avut acces la domnul preşedinte ca să îi cer să îmi boteze copilul”, a declarat Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu.

 Chiar dacă acesta a ajuns, în cele din urmă, în pușcărie, cei mai mulți dintre membrii clanului său au scăpat bazma curată din zecile de dosare penale pe care le-au avut. Printre acuzații se numără spălare de bani, înşelăciune, evaziune fiscală, returnări ilegale de TVA, dare de mită, tentativă de omor, viol, tâlhărie, furt, distrugere, vătămări corporale, conducere de autoturisme fără a poseda permis, în stare de ebrietate sau cu numere de înmatriculare false.

 Dar cele mai strânse relații cu etnia romă le are fiica cea mică a președintelui, Elena Băsescu. EBA a ținut să-și deschidă birou de europarlamentar la Sibiu, în același oraș care găzduiește „palatul regal” al lui Florin Cioabă. Pe lângă participarea la al VIII-lea Congres al Organizaţiei International Romani Union, organizat de Cioabă, la Sibiu, și susținerea ideilor acestuia privind legitimațiile, Elena Băsescu a început să facă lobby chiar în Parlamentul European, acolo unde s-a fotografiat cu autoproclamatul rege al romilor.

 EBA a propus forului european ca toate partidele din România să ofere câte un loc eligibil la alegerile europarlamentare pentru romi. Mai mult, a dat de înțeles că orice țară care nu adoptă această propunere dă dovadă de atitudine neeuropeană.

„Modul în care romii sunt reprezentaţi contează. De aceea, aş recomanda ca la viitoarele alegeri europarlamentare, partidele să ofere un loc eligibil unui cetăţean de etnie romă. (…) Mi-ar plăcea să cred în succesul acestei strategii în întreaga Uniune, însă văzând reacţia populistă şi profund neeuropeană a unor guverne când s-a pus problema aderării României şi Bulgariei la Schengen, permiteţi-mi să am rezerve”, a declarat Elena Băsescu, de la microfonul Parlamentului European.

Cu toate acestea, când nu s-a mai aflat în lumina reflectoarelor, Traian Băsescu a arătat o altă părere despre etnicii romi, cu mult mai puțin măgulitoare – vezi episodul „țigancă împuțită”. O dovadă că doar îi folosește.

 

Paravanul Mișcarea Populară

Numele a fost reținut, la OSIM, de fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, încă din 2011. Imediat după ce președintele s-a despărțit public de PDL, consilierul prezidențial Cristian Diaconescu a anunțat activarea fundației cu acest nume. I s-au alăturat și alți consilieri prezidențiali. Traian Băsescu a recunoscut că a fost ideea sa, dar a declarat că rămâne alături de această construcție, cu condiția să nu se transforme în partid.

EBA PMP

Nu este greu de înțeles care este motivul. Constituția îi interzice președintelui să se implice într-un partid politic. Dacă Mișcarea Populară ar fi partid, ar exista motive suficiente pentru o nouă suspendare a președintelui.

 

III. VALUTĂ FORTE PENTRU O CONSTRUCȚIE POLITICĂ: COCOȘEI

„Locomotiva” puterii

Gruia Stoica (foto, jos) a reușit să dețină o avere estimată la 450 de milioane de euro, în condițiile în care doar cifra de afaceri a Grupului Feroviar Român s-a triplat, aproape, în timpul guvernărilor PDL. Sprijinul său i-ar fi de mare ajutor șefului statului, care ar putea să-și dezvolte și să-și îmbunătățească diversele construcții politice pe care le-a controlat de-a lungul timpului. Aici nu este vorba doar de partea financiară – precum sponsorizări -, ci și de voturile pe care i le-ar putea aduce angajații milionarului. Firmele patronate de Gruia Stoica și de fratele său, Vasile Didilă, au zeci de mii de angajați, desfășurând contracte atât în România, cât și în alte țări europene, precum Moldova, Serbia și Ungaria, state apropiate politic de președintele Traian Băsescu.

 

Până în anul 2001, Gruia Stoica și-a creat o rețea care comercializa fier vechi provenit din combinatul Sidex. Romii din zona Toflea tăiau fier vechi pe persoană fizică, pe care îl vindeau la diverse centre de colectare controlate de familia Stoica. Din anul 2001, când combinatul siderurgic a fost privatizat, afacerile cu fier vechi au fost înlocuite cu transportul feroviar, atât de marfă, cât și de călători. În același an, Gruia Stoica a înființat Grupul Feroviar Român, cel care a cumpărat caietul de sarcini pentru licitația privind achiziția companiei CFR Marfă. De-a lungul contractelor desfășurate cu societatea de stat CFR, compania lui Gruia Stoica prospera, CFR se îngropa în datorii. Tocmai de aceea, compania de stat a pierdut numeroase licitații, pe care Grupul lui Gruia Stoica le câștiga. Ulterior, CFR era subcontractată pentru a efectua lucrările câștigate de GFR, în timp ce societatea omului de afaceri gălățean rula milioane. Gruia Stoica s-a bucurat de sprijinul pe care i l-au acordat diverși miniștri ai Trasporturilor, precum Anca Boagiu, Radu Berceanu și Relu Fenechiu.

 

Fenechiu sare-n ajutor

Directorul general de la Grup Feroviar Român (GFR) – parte a grupului Grampet – este un fost director al CFR Călători, Sorin Chinde, iar soţia acestuia – Cristina Cintia Chinde – este tocmai actualul director comercial al companiei CFR Călători. Cristina Chinde este cea care face politica de prețuri la CFR Călători, iar potrivit informaţiilor deținute de ZIUAnews, le face în aşa fel încât să iasă în câştig GFR. Atunci când CFR Călători şi GFR participă la vreo licitaţie, GFR ştie dinainte cu ce ofertă urmează să vină cei de CFR Călători.

Nu pare întâmplător nici faptul că Relu Fenechiu, actualul ministru al Transporturilor, a numit în funcțiile de conducere ale CFR Marfă și CFR Călători persoane obediente guvernării democrat-liberale, precum George Micu – protejatul Ancăi Boagiu -, Denisa Filipescu sau Cristian Ghibu. O altă decizie controversată pe care ministrul Transporturilor a luat-o în ceea ce privește procesul de privatizare a companiei CFR Marfă, dorită de Gruia Stoica, este contractarea firmei de avocatură „Mușat și Asociații”, aceeași care apără interesele omului de afaceri gălățean.

 

Pe lângă faptul că grupul Grampet a fost într-un fel sau altul favorizat în timpul licitațiilor din care statul român a ieșit șifonat, Gruia Stoica deține și două fundații – Toflea și Grampet – care au primit sedii de la RA-APPS.

 

Elena Udrea ține aproape

„Regele Vagoanelor” este un apropiat al familiei Udrea-Cocoș. În perioada 2009-2012, când Ele

cocos-udreana Udrea s-a aflat la cârma Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, mai multe firme controlate de democrat-liberali au avut prioritate la banii statului. Unele dintre acestea primeau chiar bani în avans pentru lucrări. Mai mult, Elena Udrea a fost acuzată că a dispus achiziții de produse sau servicii la prețuri exorbitante. Tot în timpul conducerii lui Udrea, multe dintre zonele din România care au avut parte de finanțări din bugetul statului – uneori pentru proiecte care nu erau necesare – au corespuns locurilor în care erau concentrate masele de vot ale lui Traian Băsescu.

 

Umbrărescu – de la „asfaltangiu”, la bancher

 

16-17_umbrarescu_31În urmă cu doar o săptămână, Dorin Umbrărescu, un alt apropiat al președintelui Traian Băsescu, și-a redescoperit vocația. De la asfaltări, a trecut la active și pasive bancare. Umbrărescu a cumpărat 93,27% din acțiuni de la ATE Bank, un pas îndrăzneț în plină criză financiară. Informațiile despre preluarea pachetului de acțiuni de la ATE Bank au apărut încă din toamna anului trecut, când se vorbea despre un grup format din zece oameni de afaceri, printre care și Gruia Stoica, care ar fi fost interesat de preluarea instituției bancare. Deținerea unei bănci oferă posibilitatea acționarilor să controleze toate resursele financiare și să poată jongla în promovarea și dezvoltarea unor afaceri.

 

Pariu pe fotbal

Întotdeauna a fost așa: Dinamo și FC Brașov au jucat cu însemnele electorale ale PDSR pe tricouri. Ceahlăul lui Pinalti și-a schimbat culorile, din galben-negru, în portocaliu. Traian Băsescu nu putea trece peste impactul emoțional și mediatic oferit de fotbal și a ieșit la rampă în două rânduri. Cameleonic, dar eficient – președintele s-a apropiat mai întâi de Rapid, în perioada în care Mircea Lucescu antrena în Grant. Din acea perioadă există și peluza care a închis „Potcoava” Giuleștiului, dar și o legendă care spune că, într-un avion care zbura spre Bacău, Băse, „pe pilot automat” grație ospitalității lichide a lui Copos, ar fi vrut să facă personal manevrele de aterizare! Dincolo de anecdotică, Băsescu s-a apropiat de o altă echipă de fotbal aflată într-o perioadă fastă: Steaua anului 2006. La Golden Blitz, președintele s-a afișat alături de Gigi Becali ciocnind bucuros pentru calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Lucrurile se repetă, iar Băsescu se apropie din nou de fotbal, de data aceasta prin Gruia Stoica. Omul de afaceri din Galați este în tratative avansate cu George Copos pentru preluarea Rapidului, mutare care ar apropia fanii giuleștenilor, încă numeroși, de omul de la Cotroceni.

 

De la mese, la mase

Băsescu mai încearcă o dată să ia voturi din tribune. A încercat la Rapid, apoi la Steaua, iar acum face stânga împrejur spre Giulești. Mișcarea uimește, pentru că este ilogică și de un oportunism pe care cu siguranță că suporterii îl vor sancționa. Președintele se comportă cu oamenii din tribune ca și cu obișnuiții politicii: schimbător și fără scrupule. Fidelă unui club de fotbal timp de zeci de ani, cu simpatii moștenite de la tați și bunici, masa de manevră din fotbal are o inerție emoțională care s-ar putea să îl respingă pe Băsescu. Rapidistul îl invită imediat la relații neprincipiale pe Matroz, aducându-și aminte de rapida schimbare de tricou a acestuia: de la vișiniu s-a trecut imediat la roșu și albastru. Având mare nevoie de electoratul stelist, Băsescu a ținut să elimine orice dubiu și a avut o perioadă în care declara răspicat că ține cu cei din Ghencea. Reorientarea spre Rapid, haotică și riscantă, este semnul clar că, după ce a rămas fără suporterii tradiționali, președintele se află și într-un ofsaid din care nu mai știe cum să iasă.

 

  1. PROMOVARE PE CRITERII ETNICE

Bani + voturi + influență = PUTERE

Conform declarațiilor sale, după terminarea mandatului, Traian Băsescu va rămâne în politică. Dar, după ruperea de PDL, se află în imposibilitatea de a evolua la nivelul pe care și-l dorește. Prin urmare, are nevoie de o nouă construcție politică.

 Planul pe care președintele se pare că l-a pus la punct este unul atipic, dar extrem de elaborat, și vizează, în primă fază, obținerea unor fotolii în Parlamentul European.

 Gruia Stoica și alți oameni de afaceri ai etniei rome, care au făcut, de-a lungul anilor, afaceri extrem de profitabile cu statul, ar putea asigura partea financiară a contrucției. Poate nu este de neglijat faptul că la Ministerul Transporturilor s-au perindat mulți apropiați ai lui Traian Băsescu, precum Radu Berceanu sau Anca Boagiu.

 „Achiziționarea” unei bănci comerciale de către un alt personaj ce a beneficiat de asemenea contracte și apariția unor fundații extrem de discrete sugerează și un posibil traseu al fondurilor.

Voturile ar urma să vină în special din partea comunității rome – controlată prin organizația condusă de Florin Cioabă și verificată prin intermediul deja celebrelor „legitimații-pașaport”.

Nici votanții atrași din zona sportului, după cumpărarea unui club de fotbal, sau a salariaților unor companii precum CFR Marfă, nu sunt de neglijat.

De asemenea, influența unor politicieni precum William Brânză sau Teodor Baconschi poate contribui la atragerea unui număr semnificativ de români care trăiesc în străinătate.

„Careul de dame” format din Elena Băsescu, Monica Macovei, Elena Udrea și Anca Boagiu va reprezenta vârful de lance, partea vizibilă a acestei construcții. Monica Macovei și Anca Boagiu pot asigura acțiunile de influențare la nivel european, Elena Udrea este reprezentanta președintelui în politica dâmbovițeană, dar controlează și o serie de afaceri rentabile, în timp ce EBA poate fi folosită ca imagine.

Tot la capitolul influență, ar putea fi luat în considerare faptul că, dacă asupra SRI nu mai are influență, nu același lucru se poate spune despre relația președintelui cu Serviciul de Informații Externe.

Din momentul în care Traian Băsescu reușește să trimită în Parlamentul European numărul dorit de oameni de încredere, are din nou ce să negocieze. Iar după alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului viitor, Mișcarea Populară poate deveni umbrela sub care se vor strânge toți cei dispuși să meargă, încă o dată, pe mâna actualului președinte.

 

Precedentul ungaro-moldovean

„Schema” pregătită de Traian Băsescu este inspirată dintr-o acțiune similară pusă la punct de guvernul portocaliu din Ungaria. În luna ianuarie 2011, în țara vecină a intrat în vigoare o lege care are ca scop creșterea masivă a numărului de cetățeni unguri. Legea prevede că oricare cetățean al lumii care cunoaște limba maghiară și face dovada că unul dintre strămoșii săi s-a născut în Ungaria, înainte de 1920 sau între anii 1938 și 1945, poate primi cetățenie, în regim de urgență. Doar din România au aplicat, până acum, peste 300.000 de persoane.

În același mod, Traian Băsescu și-a creat un număr important de votanți, facilitând obținerea cetățeniei pentru foarte mulți cetățeni din Republica Moldova. Unele organisme europene au criticat această inițiativă, iar câteva state, cum ar fi Franța sau Olanda, au considerat că acesta ar fi un motiv pentru amânarea integrării României în Spațiul Schengen.

 

Poliția e cu noi

Din momentul instalării lui Traian Băsescu în fotoliul de la Cotroceni, toți miniștrii de Interne ai României, indiferent de culoarea politică, au avut relații privilegiate cu președintele.

În toată această perioadă, scandalurile în care au fost implicate clanurile țigănești s-au ținut lanț. Au apărut și o serie de reacții din partea societății civile, ai căror reprezentanți au acuzat autoritățile de lipsă de reacție. Au existat reacții și la nivel european, după ce un lider al romilor din Italia, Costică Argint, dat în urmărire prin Interpol, s-a întreținut amical cu premierul și miniștrii de Interne și Externe ai României, în condițiile în care aceștia se aflau în Italia tocmai pentru a dezamorsa o situație tensionată creată de o serie de infracțiuni ale romilor din România.

 

– Ioan Rus Chiar dacă face parte dintr-un partid „adversar” lui Traian Băsescu, liderul „Grupului de la Cluj” este perceput, chiar și de mulți dintre colegii săi, drept omul președintelui.

– Vasile Blaga: „Romii sunt români şi dacă au documente de călătorie în regulă, şi dacă asupra lor nu planează nicio dovadă că ar fi încălcat legislaţia în Franţa sau România, din punctul nostru de vedere, au libertate deplină de mişcare oriunde în spaţiul european”.

– Traian Igaș: „Problematica romă ne preocupă. (…) Problema romilor cred că este una europeană. România este o ţară membră în comunitatea europeană, care şi-a propus să facă paşi spre aderarea la Schengen. (…) Dar, în egală măsură, acelaşi lucru ar trebui să preocupe şi ţările în care aceşti oameni ajung. Cred că şi ţările respective trebuie să încerce să-i integreze în comunităţile lor, dacă ei vor dobândi un statut legal care să le permită să locuiască acolo”, a spus Traian Igaș.

Sursa:  ziuanews.ro

voi-sunteti-adevarata-prostime

 

Imnul cretinilor

Hai Basescu la putere

Scapa tara de lichele
De perversi si mafioti
Pune-i la respect pe toti

Hai basescu la putere
Scapa tara de belele
Toti dusmanii de-i adun
Sa te stie de jupan

Hai toata lumea la vot
Basescu castiga tot

Hai traiane ai valoare

Si creste procentul mare!!!!!!!!!!

Leave a Reply