Se-ncing treburile la Socola: comisia de control a ministerului, intimidata de Oprisanu

Se-ncing treburile la Socola: comisia de control a ministerului, intimidata de Oprisanu

Venita de luni in control la Institutul regional de psihiatrie Socola, echipa ministerului sanatatii s-a pomenit, azi, tinta intimidarilor pornite din partea managerului institutiei, Gabriel Oprisanu.

In cursul unei discutii cu o fosta salariata, concediata abuziv de catre Oprisanu, membrii comisiei s-au pomenit in birou cu managerul institutului, care le-a comandat, efectiv, sa inceteze orice discutii cu fosti salariati. Mai mult, dupa o scurta intrerupere, Oprisanu a revenit in acelasi birou,  transmitandu-le acestora ca vorbise cu un oarecare Constantinescu (seful echipei de control, “pedinte” de ministerul sanatatii), si ca ordinul de a nu discuta cu fosti salariati e agreat de insasi ministerul sanatatii – prin autoritatea acestui functionar al ministerului.

Cum ni se pare nefiresc ca un manager de spital sa comande, practic, unei comisii de control ce si cu cine sa discute, avem suspiciunea ca rezultatele acestui control ar putea fi, in consecinta, falsificate – sens in care am solicitat clarificari ministerului. Iata si hartia:

Speram sa si primim raspuns; deocamdata, nu am primit raspuns la solicitarea noastra privind neplata, de catre Socola, a contributiilor angajatilor catre bugetele de stat, si nici clarificari privind lipsa fondurilor. Neoficial, se vorbeste ca Socola mai are bani doar pentru acoperirea cheltuielilor pe noiembrie.

Vom reveni

Daniel VLAS

Leave a Reply