Rusinica, domnule Chirica!

Rusinica, domnule Chirica!

Zilele trecute, fix inaintea intrarii in minivacanta de Paste, mai toti parintii copiilor inscrisi la crese au avut parte de o surpriza: prin Directia de Asistenta Comunitara, primaria lui Chirica a imprastiat poporului sacose cu dulciuri – vezi draga doamne drept cadou “de iepuras”. Problema este ca in sacosa cu pricina se afla si-o revistuta, editata de aceeasi primarie, intitulata pompos “impreuna construim Iasul”. Adica impreuna cu Chirica si cu PSD-ul.
Cu alte cuvinte, campanie electorala camuflata – pe banii primariei, executata de DAC prin a sa directrice Luminoasa Munteanu.
N-o sa comentam, deocamdata, despre pupezele care, specializte in agricultura, isi antreneaza feromonii legandu-se la cap cu-un bou – care, ca orice bou insurat inscris in PSD, are ca prima grija sa-si faca rost de amanta. Povestea intamplata in Tudor Vladimirescu despre posete trantite-n cap, crize publice de isterie si pericolele menopauzei (si despre care puteti citi in BZI, de par egzamplu)  spune multe despre circul ambulant cu care s-a dotat social democratia ieseana condusa de domnul Chirica, in cursa spre fotoliul de primar.
Gestul in sine insa e penalizabil. Sa uzezi de banul public, sensibilizand familiile cu venituri modeste, si asta in conditiile in care bugetul pentru educatie poate fi cheltuit si altfel, e deja rusinos. Mai ales cand, domnule Chirica, se pare ca al dumitale contracandidat nu prea are sanse.
Ne e teama, domnule Chirica, ca nu poti intelege expresia “sa-ti fie rusine!”. Dar suntem siguri, insa, ca intelegi acronimul DNA…

Ziarul FAPTA