Rastelul cu ciurucuri și războiul serviciilor de la Băsescu la Voiculescu

Rastelul cu ciurucuri și războiul serviciilor de la Băsescu la Voiculescu

Silvian Ionescu crede că venirea noului ambasador al SUA, Hans Klemm în România are menirea de a pune lucrurile în ordine şi de a opri războiul intern între servicii şi facţiuni de servicii.Biografie Klemm Hans G CV de ambasador american in Romania

Fostul ofiţer al DIE, Silvian Ionescu, îl atacă din nou pe Traian Băsescu într-un interviu pentru ziare.com.  Ionescu spune că fostul preşedinte a lăsat mâna liberă şi serviciilor secrete şi Parchetului să facă ce vor, cât timp îi raportau lui.

 

 

Ofiţerul de Securitate Silvian Ionescu despre relaţia sa cu Traian Băsescu

GARDA DE MEDIU - MITTAL STEEL GALATI

Silvian Ionescu: “Am fost seful Serviciului din Directia intaia din CIE. Serviciul intai care se ocupa cu partea vestica a Europei. Si in calitatea asta, intr-adevar, aveam in subordine munca informativa, munca de spionaj din Belgia. Tot in calitatea asta stiam ca acolo exista acolo un cetatean Traian Basescu la Navrom la Anvers”. 

Acest material a apărut in Curentul din data de 27 februarie 2004.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Silvian Ionescu folosește cuvinte grele la adresa lui Traian Băsescu, pe care îl acuză de sperjur și pe care îl numește, pe rând: “javră, ciumpalac, jigodie, bețiv ordinar, golan sau impotent“, scrie dcnews.ro

Silvian Ionescu susține că Traian Băsescu nu va avea c1278063760basescu_traian_at1_3_65661600uraj să-l dea în judecată, pentru că, în această situație, instanța va trebui să hotărască cine minte dintre ei.

“Sunt prieteni pe FB care mă anunţă că ciumpalacul şi-a permis să mă ameninţe că mă da în judecată! Hilar javră!

Ştii bine că nu ai curaj, că va trebui că instanţă să hotărască: mint eu, sau tu jigodie eşti sperjur! Cine crezi tu javra că va face puşcărie?

Tu crezi că am răbdat atâţia ani umilinţele tale de beţiv ordinar, ca să îţi las măcar 0,1 şanse să câştigi în faţa mea?

Eu sunt şeful serviciului pe care tu jigodie, împreună cu javră de subaltern al meu l-aţi călcat în picioare!

Urmează şi altele impotentule! Îţi cam e frică,nu-i aşa? Căci te-am adus în situaţia de impotenţă în care doream să te vadă toată naţia! Ai crezut că te mai scapă vreun fost coleg de-al meu. Nu se mai poate.

Va trebui să scrii cu mânuţa ta de ce ai sperjurat când ai declarat că nu ai făcut poliţie politică! Este evident că îmi răzbun sănătatea şi tinereţea pe care mi-ai mâncat-o, pentru a-ţi crea ţie o imagine ruptă de servicii! Ce mârşav şi ordinar poţi fii!

Cum îţi imaginai ca voi putea eu accepta ca fiul meu,s ă mă întrebe candid: Tata da’ tu eşti GOLAN că aşa zice Băsescu!

O să vadă GOLANE, o lume întreagă cine e GOLAN dintre noi doi! Cu întârziere, pentru că eu sunt corect până în măduva oaselor faţă de ţară armata şi români!

Tu trebuie să răspunzi!

Zi-le tu românilor cu cine dintre români era EBA colega la Parlamentul European, apoi mai vorbim!”, a scris Silvian Ionescu pe pagina sa de Facebook.

O să vadă toţi cine e GOLAN dintre noi. Nu ai curaj să mă dai în judecată.” Silvian Ionescu

Traian Băsescu a lăsat mână liberă şi serviciilor secrete, şi Parchetului să facă ce vor, cât timp îi raportau lui, spune Silvian Ionescu într-un interviu acordat ziare.com.

Aşa se face ca dosarele s-au umplut de file, dar au explodat de-abia când Traian Băsescu a plecat. Cât a fost el tătic, totul era sub plapumă, pentru că el să manevreze sforile, afirma Silvian Ionescu, unul dintre foştii lideri ai PD şi fost ofiţer DIE înainte de 1989.

 

Silvian Ionescu: Da, Voiculescu a FURAT banii statului

Silvian Ionescu, fost ofiter spion al Directiei de Informatii Externe (DIE), l-a avut in subordine pe Traian Băsescu în anii in care fostul premaxresdefaultsedinte era seful Navrom la Anvers l-a acuzat pe acesta că era turnător. Acum, omul care l-a acuzat pe Băsescu, vine cu dezvăluiri despre Dan Voiculescu. Silvian Ionescu povestește modul în care se făceau banii înainte de 1989 și cum era implicat Voiculescu și firma Crescent în afacerile României în exterior.

 

”Da,Voiculescu a furat banii statului.

In 1986,ianuarie,proaspat numit sef de serviciu,la 35 de ani,avem drag sa ma afirm.

Discutasem anterior in Spania cu secretara de stat de la comert exterior de cererea Romaniei de a exporta ciment in Spania.Erau cote comunitare,ani de zile de cercetari si omologari,dar,a fost maleabila.

Am convenit sa facem rapid o comisie mixta la Madrid,l-am informat pe tov.Ion Stanciu,ministru adjunct,ne-am dus la Madrid,eu doldora de documentatie si nea Ionica zice : 

Silvica tu stii subiectul,discuta tu cu ea.

Am pus pe masa o omologare a cimentului romanesc din Italia,destul de veche.

Stiam insa amandoi,si eu si Dna Isabella ca Spania avea nevoie de cimentul romanesc.De ce?Simplu:Spania era cel mai mare producator european de ciment,de cea mai buna calitate.Reusise sa-l omologheze in Statele Unite,in Florida,unde cererea era imensa.1986.PRETUL AMERICANILOR ERA DE 90$CIF FLORIDA!Dar avea cerere enorma si pe piata interna,pe care ar fi aruncat-o in aer la un pret peste 65$/to.

Romania exporta prin Crescent in Egipt cu 21$CIF ALEXANDRIA!

I-am cerut Dnei ministru o intrevedere intre patru ochi si am rugat-o sa ne spuna ei doua lucruri:PRETUL cu care ne lasa sa intram in Spania si daca ne accepta,ca derogare de la regulile UE cu un milion de tone!

Am fost de o obraznicie extrema:Cota Romaniei pe toata Uniunea era de 3500 de tone iar Spania era membra de cateva luni!

Peste o luna,m-a chemat la Madrid din nou si raspunsul a fost da,un milion de tone pe an la pretul maxim pe care sa-l negociem cu producatorii spanioli ca sa nu le disturbam piata.

Am obtinut 57 $ CIF TARAGONA,adica un fob Costanta de vreo 43 $!

FOBul aprobat era de vreo 13-14 pe tot ce se exportase pana atunci.

Le pun pe toate in raport,sunt mandru de mine,ma felicita toti!

Pe la spate insa,ma trezesc ca Gavrila de la Dunarea ma cheama si zice”nu se poate fara noi Silvica”!

Vitrocim bine instruit zice noi fara Crescent nu putem ca ei au COVACO (VAPORUL ASPIRATOR PENTRU TRANSVAZAREA CIMENTULUI VRAC),Anghelache zice bai da sunt si eu pe acolo(Anghelache AVS-aport valutar special)

Plecam ditamai delegatia la Barcelona,Voiculescu-Crescent,Lazar Mihai-Dunarea,Margineanu-Vitrocim si englezul de la Crescent Viena

Nu o data ci de vreo trei ori!Ne cazam la Reina Sofia,cel mai scump hotel din Barcelona.Sunt arhive,sunt martori si daca profesorul ma supara apelez si la prietenii mei din serviciile spaniole.

deci batem in cuie contractul si Crescent devine dintr-o data semnatarul,nu Vitrocim,nu Dunarea.

Din cei 30$ obtinuti peste FOBul aprobat,Crescent a luat 12$ in Cipru pe tona,pentru 400 mii/1986;cca500 miito in 1987;cca800 miito in1988 si inca vreo 500 to in1989.

Adica peste 2 mil.to ori 12$/to profit net.

La mine la serviciu se raportau doar 2$ /to aport valutar special.

Anghelache raporta vreo 5!

Invatati hoti de pe atunci,cum vreti sa fie azi!

Sunt contracte sunt oameni in viata sunt spanioli de onoare care pot confirma.Nu ma bazez pe Lazarica sa-si mai aduca aminte,dar in mintea mea e complice cu ce s-a intamplat la Crescent

Sa spuna unde sunt milioanele astea de dolari!”, e mesajul lui Silvian Ionescu.

NR. Anghelache din poveste este unchiul fraților Negoiță, ”marii oameni de afaceri” semi-analfabeți care se dau miliardari. Anghelache, ăla cu aportul valutar, era și negociatorul care vindea sașii către Germania Federală….

Lazăr este cel care îi ține acum locul lui Voiculescu în fruntea afacerilor. Mihăiță, ca și Gâdea..