Procurori din toate zările, treziţi-vă! (3)

Procurori din toate zările, treziţi-vă! (3)

Studiu de caz pentru DNA Iasi

In afara de numărarea prezervativelor lui Nichita sau a tablourilor lui Eva, luati in studiu si acest articol.
Totodată solicităm în mod expres tuturor decidenţilor din lumea politică ieşeană (mai exact celor din CJ Iasi) să purceadă la destituirea celor ce se fac vinovaţi de faptele pe care le vom prezenta în cele ce urmează.
Precizăm de la bun început că avem de-a face cu o “suveică” ce învârte fonduri publice si private (mai precis banii trimişi de străini ca ajutor pentru copiii institutionalizaţi din Iasi) in propriul interes.
Sub controlul minuţios instituit de directorul DGASPC Iasi Ion Florin, se sustrag prin suveica menţionată sume de ordinul zecilor de mii de lei şi euro – bani puşi la dispoziţie pentru (vorba vine) bunăstarea copiilor din DGASPC.
Acesta este sprijinit în „nobila” sa misiune de urmatorii: Elena Magris, Ciprian Bursuc, Niculina Karacsony, Nusa Daniela Obreja si Magda Voinea.
Iata povestea.

Corb la corb…

După îndepărtarea din sistem a lui Penciuc (un nume de tristă amintire la care vom reveni), nou numitul Ion Florin – director general al DGASPC – pune în funcţiile cheie din instituţia amintită nume sonore şi cu un trecut pătat…
Exemplu: Elena Magris – actor într-un scandal de pomină la unul dintre centrele din subordibnea instituţiei, Magris aterizează cu brio la o asociaţie al cărui unic scop era (…aţi ghicit) bunăstarea copiilor. Si – ca prin minune – aceeaşi asociaţie lucrează în strânsă legătură cu aceeaşi Direcţie din care a plecat…
Un alt exemplu: Ciprian Bursuc – liberal de frunte (a meselor din Podu Ros) – cetăţeanul s-a făcut remarcat într-un scandal care ca prin minune chiar dacă a făcut obiectul unui dosar penal (şi vom reveni cu detalii întrucât verificările sunt în curs…) deschis pe numele său, l-a transformat în executantul fidel al ordinelor venite de la Florin. “Dat afara” de la Targu Frumos, Bursuc a aterizat bine mersi în buricul Iesilor ca Şef de centru. Nu spunem unde, profesionistii cunosc…
Alt exemplu: Niculina Karacsony – angajata pe aceeaşi filieră liberală ca adjunctă a lui Ion Florin. Soţie a unui jurist angrenat în afaceri plăcute DNA-ului (si despre care vom face iarăşi vorbire la momentul oportun) , Karacsony îşi exercită profesionalismul ţinând evidenţa strictă a avorturilor, dar şi a copiilor aduşi pe lume de… copiii institutionalizaţi de aceeasi Karacsony.
În final, un ultim exemplu: Nuşa Daniela Obreja (supranumita doamna Trandafir), este psiholog şi înalt funcţionar public în Direcţia lui Ion Florin.
Specializată în citate bliblice, combaterea pornografiei de pe net şi panseuri de doi bani, Obreja are rolul – în suveica de care am vorbit – de a convinge minorele să-şi asculte (sau nu) chemarea naturii. Ne referim la minorele rămase gravide.
Despre Magda Voinea se poate spune ca e mămica tuturor. Specializată în fuzionări de centre (şi ne întrebăm ce rol a avut aici o altă mare „duamnă” – recte madam Filiche), ea este promotoarea pe plaiurile ieşene a “centrelor rezidenţiale pentru minori” – adică apartamentele în care sunt internaţi minorii luaţi în ocrotirea direcţiei; ce fel de supraveghere se execută în aceste apartamente va face obiectul unui viitor articol, iar detaliile sunt explozive; ecuaţia “Voinea + Tribunal + DIICOT + cabinet avocat + Primavara…” are ca soluţie un singur… domiciliu.
Cine stie, cunoaste – si oricum, vom reveni asupra subiectului. Macar sa vă enervaţi şi voi.
Acesta este doar un braţ al caracatiţei de la DGASPC. O caracatiţă pe care lumea informată o caută tocmai la Glina. Glina Bucuresti.

Barza… cu B de la “belele”

“Tu fă copilul, ca îţi găsim noi familie pentru el”.
Aceasta este mai – mult sau mai puţin exactă – fraza pe care onorabila Nuşa Daniela Obreja a aruncat-o unei minore însărcinate…
Fata are 15 ani şi este internată într-un centru de ocrotire din Iasi. Ocrotire… vorba vine, întrucât modul în care minorii sunt supravegheaţi şi asistaţi este in cel mai bun caz, foarte permisiv. Atât de permisiv, incat aproape ca invită la “evadări”. Urmarea: minora a ramas însarcinată, iar povestea ei devine absolut incredibilă.
Reintoarsă în centru, fata e testată; copil sănătos, cu şanse mari de a avea un bebe sănătos, fata e îndrumată să păstreze sarcina. “Îndrumată” e un mod de a spune, întrucât prestaţia tandemului Obreja&Bursuc ţine mai mult de Gestapo şi de presiune psihică a la doctor Mengele decât de o consiliere normală.
Concret, fata a fost dusă cu forţa la “Centrul Maternal MATERNUS” – într-o vizită care ar fi trebuit să o convingă să păstreze sarcina. Lucru care nu s-a întâmplat; dimpotrivă. De la bun început şi până în prezent, fata şi-a exprimat şi şi-a menţinut dorinţa de a avorta. Motivul? Vrea să-şi continue studiile.
Problema este că tandemul Bursuc&Obreja au nesocotit dorinţa minorei; ei doresc copilul. De ce? Probabil ca un bebe sănatos şi voinic e bine cotat la bursă… DIICOT-ule, unde eşti?! (La Bucureşti, Măria Ta!)
Urmarea? Fata e dusă la un ecograf; rezultat: sarcina in 6 săptamâni. După alte 6 săptămâni – timp în care situaţia fetei a fost tergiversată cu bună ştiinţă (în ciuda urgenţei de a fi luată o hotărâre cu privire la opţiunea fetei de a avorta), urmează un al doilea control.
Acesta ar fi trebuit să o convingă să renunţe la avort; cum? Simplu! Cu ajutorul unei matematici stupide. Adică al doilea consult – efectuat după 41 de zile distanţă faţă de primul – evalua sarcina la… 15 saptămâni! Adică 105 zile de sarcină!
Cu alte cuvinte, avort interzis.
Or… realitatea e cam alta: sarcina este în 12 săptămâni! Nu 15, nu 30. Şi ar mai avea la dispoziţie numai câteva zile pentru un avort.
Problema e că studiind actele, se constată că doctorul se face vinovat de abuz în serviciu şi fals intelectual. Implicat sau nu in suveică, nu contează de vreme ce abuzul său a permis echipei Obreja&Bursuc manevre de o asemenea ticaloşie…
În acest moment, fata a primit (deocamdată verbal) înştiinţarea că nu mai poate opta pentru un avort – actele medicale fiind “convingatoare” şi să nu-şi facă probleme pentru ca echipa de „proteguitori” va gasi urgent o familie adoptivă pentru copilul ei.
Suntem curioşi cât costă un bebe “made in DGASPC Iasi” pe piaţa „muncii” pentru că, dacă-s de calitate, am dori şi noi măcar 3 bucăţi că avem cereri…

Cappo di tutti cappi

Ca sa fim scurţi şi la obiect  şi să vedeţi cine manevrează treburile,  cităm din actele pe care le avem:
“Avand in vedere ca * adolescenta isi mentine dorinta de a intrerupe sarcina (…) * ea are adunati banii necesari pentru interventia medicala * sarcina se apropie de varsta maxima admisa pentru interventie * etc etc, ramane la latitudinea reprezentantului legal al minorei (n.r. – adică Bursuc care e căutat de un soţ solid lucrator la UNISTIL si purtător de coarne; căutat întrucât Bursuc a compostat pe cine nu trebuia…) dacă îşi va da acordul pentru a-i îndeplini o dorinţă care o elibereaza pe aceasta de o responsabilitate”. Semneaza – pe 31 iulie – Nuşa Daniel Obreja.
S-ar înţelege cu alte cuvinte că Nuşa Obreja lasă decizia în mâna lui Bursuc. Acelaşi Bursuc de care vorbirăm mai sus.
Ei bine, sunteţi în eroare. La începutul lui august domnu’ Bursuc e invitat s semneze raportul asupra minorei de către aceeaşi Nuşa Obreja. Repetăm: e invitat să semneze; nu să citească, nu să comenteze, nu să-şi dea acordul. CI SĂ SEMNEZE! Iar câteva zile mai târziu se întamplă chestia cu matematica aplicată aiurea…
Cum DGASPC Iasi e o instituţie publică controlată de şefime, este clar ca manevrele de care am făcut vorbire cad şi în sarcina lui Florin Ion, a lui Karacsony, precum şi a preşedintelui Consiliului Director – Lăcrămioara Vernica.

PS1  Intrucât de ani de zile privim cu mare plăcere în această zonă, ne-am creat suspiciunea rezonabilă (a se vedea noul CPP) că toate aceste poveşti se petrec cu bună ştiinţă şi într-un cadru organizat; conform legii, s-ar numi “instituire de grup organizat”.
Mai mult – infracţiunile cu caracter economic ce stau in semnătura lui Ion Florin şi inclusiv a lui Cristinel Adomniţei sunt la ordinea zilei si se petrec sub ochii tuturor – dar acestea vor face obiectul unui viitor articol si credem, al unei vizite cu cai mascaţi…
PS2  Constat ca la DGASPC se fac investigaţii pentru a fi descoperit autorul acestor materiale. Nu va mai obosiţi; sunt un nimeni din societatea civila, un nimeni care vă urmareşte de ani de zile. Şi vă cunoaşte mai toate mişcarile.
Vă dau doar câteva mostre: cuvântul “conservă” va spune ceva? Dar “stomatologie”? Dar cântecelul ăsta îl cunoaşteţi?: “vine, vine primăvaraaaa…” plus banii din afara? Dar “uite cecul, nu e cecul”? Sau “asigurare”?
PS3  Precizez expres că în cazul în care se vor face presiuni asupra fetei în cauză – presiuni de orice natură, cazul şi materialul probator va ajunge la Antena3.
VANGA