Prin cenușa imperiului

Imaginați-vă un desculț, un peticit zoios, plin de bale și flămând – undeva pe-un drum; la orizont, încă fumegă niște ruine. Poate fi, egal, Europa anilor 2020 sau Europa secolului 12 – pentru că ”vin barbarii”. Mahomedanii. Islamiștii, noii barbari adică.

Poate că e adevărat – și Europa își trăiește ultimile vise, exact ca «imperiul de 1.000 de ani» al lui Hitler; curios lucru, imperiul post-modern e condus tot de Germania, prin Merkel.

Credeți că-mi pare rău? Sau că nu va fi așa?

Oare contează?

Zilele trecute, sufrageria îmi era invadată de fandoselile lui Geoană – grațiosul comitea deșteptăciuni cu gura, la o televiziune oarecare, despre România, forța de muncă, îmbătrânire, strategie de apărare, islamism, America, politica globală și alte traznăi similare.

Am ajuns la concluzia că, după ce-a fost ejectat din PSD, fandositului i-au crescut, în sfârșit, ochișorii – și vede finalmente realitățile României contemporane. Și-n lipsă de ocupație, ocupă spațiul public. Unde era Geoană pân-acum, de n-a văzut nimic – nici el, nici șleahta de putori din politică? Păi, unde să fie?! În parlament! Nu s-a inventat încă, în limba română, un cuvânt care să cuprindă în înțelesu-i, mizeria, prostia, mojicia, golăniile, invidia, hoția ReTIRed_by_joshua_treeși restul chestiilor care pot fi spuse pe seama Parlamentului român, și pe seama slujitorilor săi; de aceea, vom spune, scurt, că înțelegem și desemnăm toate acestea prin cuvântul ”parlamentar”.

Ei bine, parlamentarul român Geoană, și colegii săi – grațioșii și penalii din PSD și PNL și restul – nu au văzut NIMIC din România actuală. Au ignorat-o.

Între timp, pleacă tinerii – și uite o știre care, curios, m-a bucurat: șantierele navale au rămas fără sudori, plecați la muncă în SUA. Foarte bine au făcut. Pe chestia asta – că rămăsese fără muncitori, plecați în alte zări, la salarii mai mari – un rahat cu mațe se dădea de ceasul morții, căutând ceva milă publică și ceva compasiune pentru că i se ducea dracului afacerea.

Mă bucură să văd falimente, în condițiile astea. Falimentați, băi! Muriți! Crăpați dracului, patronate române – pentru că, pentru voi, românii au fost doar vite de povară. Vite pe care le-ați scuipat și disprețuit și aruncat în stradă, mârlanilor! Ați făcut averi pe spinarea lor, și acum, când nu mai aveți pe cine pune la jug, plângeți…

Pentru că, de fapt, cam asta a fost ”politica” – fie cea de stat, fie cea privată: muncitorii au fost efectiv sclavi. Nu le-ați dat salarii, nu le-ați dat protecție socială, nici medicală, nici posibilitatea de a-și educa decent copii… Sună comunist?! Foarte bine – pentru că vouă, patroni de doi bani și parlamentari de rahat, v-ar părinde bine un Mao Tze Dun sau un Stalin: v-ar arăta ce e aia ”mânie proletară”, golanilor…

Ei bine, n-o să vină nici Stalin, nici ”marele Mao”; au crăpat. Vin mahomedanii – care n-au crăpat. Noii sclavi. Pentru că voi – parlamentari, afaceriști și decidenți – ați făcut în așa fel încât noi, restul, nu contăm. Nu au fost destule nașteri – și nu sunt copii, și România (ca și Europa) e în declin demografic; e opera voastră, tâmpiților și ”iluminaților”! Pleacă, prin Americi sau aiurea, tinerii – pentru că voi, tembelilor, preferați să plătiți ieftin viitorii sclavi, în loc să vă angajați tinerii.

Poate că Europa va muri. Poate că România va muri, habar n-am. Și nici nu mă prea interesează. Ar trebui să vă iintereseze pe voi, hahalerelor – pentru că băieții ăștia, vorba lui Băselu marinelu – munceasc foarte bine cu trăgaciu când nu sar în aer. Ocazie cu care vă vor rezolva pensiile.

Pe noi, pe restul… ei bine, noi restul o să fim cei țintiți efectiv de mahomedanii ăia; că n-am auzit să explodeze vreo bomba prin săli de parlament. Tot prostimea vor pune mâna pe arme. Nu Geoană, nici Iliescu și nici Bombonel sau progeniturile lor – pe ei îi vom vedea la butoane sau pe la serviciile de manutanță.

Încep să cred că suntem, cu toții, refugiați – în propria noastră țară…

Daniel Vlas