Poveste cu ministrul Constantin Nita, ot Ciohorani

Poveste cu ministrul Constantin Nita, ot Ciohorani

Undeva prin Ciohoranii Iasilor, isi duc traiul Tudurachii; o familie care-ar trebui sa fie mandra, pentru c-a dat tarii si spatiului public exemplare demne de studiat.

Unul dintre ei, viorist de talent, e totodata si socrul celebrului Emilian Eva, fostul procuror al DNA suspendat din functie in 2015 si trimis in judecata, pentru ca ar fi primit mita tablouri si ar fi facut comert cu acestea. Vioristul e ruda cu fratii Petru si Mihai Tudurachi. Dar e ruda si cu al treilea frate al acestora – Constantin Nita. Nita a fost infiat de o matusa a sa, casatorita cu Gavril Nita, de la care a mostenit astfel numele. Nita a ajuns celebru in PSD dupa ce, ca fost ministru al IMM-urilor si energiei, a “atentat” la pozitia de vicepresedinte al social-democratilor odata cu retragerea lui Ponta.

Veri cu clanul Tudurachilor e clanul Simionilor; reprezentant de seama e Tiberiu Simion – ex-general SRI, trecut in rezerva prin avansare de presedintele Basescu – si fost director de cabinet al lui prefectului liberal Marius Bodea (ajuns, intre timp, Bodea a ajuns deputat).

Asadar: Emilian Eva – fost procuror DNA, a fost scos pe tusa.

Constantin Nita – fost ministru, e scos de asemenea pe tusa: a fost condamnat de 4 ani cu executare. Potrivit procurorilor, in 2013, Constantin Nita (pe atunci ministru al Energiei), i-a solicitat lui Tiberiu Urdareanu (patronul UTI Group), denuntator in cauza, un comision de 5% din valoarea unui contract incheiat de firma acestuia cu Primaria Iasi.

Fostul primar Nichita e deja “agatat” in doua cercetari penale, la care se adauga si mega-golania DEXIA, si ca atare nu are deloc motive sa fie vesel; cu cei doi trasi pe linie moarta, si cu fostul protector Dragnea deja condamnat (deci aflat in termenul de proba, si ca atare imposibil de angrenat in actiune), Nichita e pe punctul de a face dezvaluiri. Daca nu cumva a si facut.

Si ca atare, cine urmeaza?

Eternul vice, acum primar, fostul lui protejat?

Nenea Tibi Simion – care, dupa SRI, a intrat in orbita intereselor PNL sau ale lui Iulian Dascalu?

Piticel Popa, agramatul sef al CJ Iasi, institutie vizitata recent de curioasa Directie Nationala Anticoruptie, in cautarea actelor privind licitatiile pentru reparatiile de drumuri?

Sefimea CONEST, care a pus la dispozitia lui Chirica si a unor deputati niste vile?

Sefimea de la VEOLIA/ex-Dalkia, firma mafiota ale carei afaceri din Iasi suna teribil de penal, si care s-a bucurat de sprijinul evident al lui Nichita si apoi al lui Chirica?

FAPTA