PNL Iasi – prima schisma…

PNL Iasi – prima schisma…

Fuseram, sambata, invitati la COMAT, de Traian Dobre, sa clempanim oleaca despre soarta tarii si-a Iasului. Politic, adica. Timp de doua cafele si-un vin otetit, am ascultat ceva tare interesant: se cauta, pentru Iasi, un lider! Patron de facto al COMAT si-ale firmelor conexe, afaceristul iesean a adunat un grup de cetateni cu care sa puna la treaba Facebook-ul si sa sustina pe-un cineva. In alegeri. Sau la primarie – unde batalia e deja pierduta in favoarea lui Chirica. sau la parlamentare.

La toata treaba asta a participat si Tomaseschi – semi-lider de partid liberal.

Concluzia: Dobre nu gaseste, in tot PNL-ul ala, nici un tip capabil sa imprime partidului forta de a intra in alegeri si sa scoata cateva voturi. Mai mult, Dobre anunta, practic, public faptul ca resursele de care dispune vor fi directionate in alta parte decat campania liberalilor – iar treaba asta va lasa gasca din Podu Ros fara sume destul de consistente. Si mai anunta ceva – destul de voalat: ca stie deja castigatorul viitoarei “lupte”: Chirica.

E prima schisma de amploare  – si nu putem decat sa ne bucuram, cu atat mai mult cu cat actiunea lui Dobre pare a fi in asentimentul lui Tomaseschi (aflat, de ceva timp, in umbra).

 

Fapta