PERCHEZIŢII DNA LA PRIMĂRIA IAŞI ŞI ACASĂ LA GHEORGHE NICHITA

PERCHEZIŢII DNA LA PRIMĂRIA IAŞI ŞI ACASĂ LA GHEORGHE NICHITA

Procurori DNA de la structura centrală efectuează în această dimineaţă mai multe percheziţii în judeţul Iaşi, la mai multe instituţii publice, dar şi la domiciliile unor funcţionari publici.

Descinderile au loc la Primăria Iaşi, la sediul Poliţiei Locale, dar şi acasă la primarul Gheorghe Nichita şi la şefi din Poliţia Locală.
Edilul va fi dus la audieri la Bucureşti, conform sursei citate. Percheziţiile au loc într-un dosar de corupţie.
Procurorii DNA efectuază joi dimineaţă percheziţii la Primăria Iaşi, acasă la primarul Gheorghe Nichita, la Poliţia Locală Iaşi şi la şefii Poliţiei Locale. În total, 18 percheziţii au loc la Iaşi. Potrivit unor surse judiciare, primarul Gheorghe Nichita va fi dus la audieri la Bucureşti.
gigel

Primarul, bănuit că transformase Poliţia Locală în serviciu secret

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, începând cu luna ianuarie a acestui an primarul Gheorghe Nichita a solicitat unor angajaţi ai Poliţiei Locale Iaşi, instituţie aflată în subordinea sa, să efectueze acţiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul instituţiei şi bunurile aflate în dotarea Poliţiei Locale Iaşi.

Nichita (2)

Pentru a cunoaşte exact deplasările unor persoane despre care dorea să cunoască toate detaliile, Nichita i-a pus pe poliţişti să le supravegheze şi să supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se întâlnesc.

Anchetatorii mai spun că primarul Iaşiului le dădea dispoziţie directorului general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu şefului de serviciu Ştefan Avîrvarei să trimită poliţişti din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele de care era interesat şi le cerea poliţiştilor să îl ţină la curent cu toate detaliile – cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin.

De asemenea, Nichita dispunea ca poliţiştii locali să acceseze inclusiv bazele de date ale instituţiei pentru a verifica autoturismele şi baza de date a evidenţei populaţiei, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor autoturisme, cu care se întâlneau persoanele despre care Nichita dorea să le cunoască tot anturajul, susţin procurorii în documentele obţinute de MEDIAFAX.

Conform surselor citate, când persoanele urmărite se aflau într-o încăpere, Nichita îi cerea lui Hliboceanu să pună un poliţist sau să stea el acolo pe toată durata în care persoana urmărită se afla în acel loc, iar acesta se conforma şi râmânea acolo chiar şi ore întregi.

”Nichita Gheorghe, profitând de funcţia deţinută, a solicitat şi a primit date care nu sunt destinate publicităţii, în afara oricăror atribuţii de serviciu, şi în îndeplinirea unui interes personal”, mai spun anchetatorii, potrivit cărora cheltuielile făcute cu folosirea maşinilor Poliţiei Locale în interesul lui Nichita erau decontate de către Hliboceanu şi Avîrdanei prin ordine de serviciu în care treceau activităţi profesionale şi deplasări profesionale, deşi în realitate foloseau maşinile Poliţiei şi combustibil pentru interesul personal al lui Nichita.

Încă trei directori din Primărie ridicaţi de DNA

Prezentare1

În această după-amiază, după ora 17.00, procurorii DNA au ridicat încă trei şefi din Primărie. Este vorba de Adina Samson, şeful Serviciului Managementul Calităţi, Eugen Chişca, fostul şofer al primarului Gheorghe Nichita şi actual şef al Serviciului Administrativ şi directorul tehnic Dumitru Tomorug.

 

Poliția Politică reinvie la Iași (VIDEO)  20.03.2014   

gethumb

Politistii locali fac politica si politicienii fac politie. Acest trist adevar a fost scos in evidenta in emisiunea Raport de Caz de pe 19 martie. In respectiva emisiune am aratat cum Politia Locala a devenit un instrument de intimidare a celor care au curajul sa conteste deciziile municipalitatii, insa un instrument care actioneaza si cu ajutorul unor tineri politicieni dispusi sa incalce nu doar regulile morale, ci si legea pentru a le face pe plac liderilor de partid.

 

Poliţie politică la Iaşi 24 aprilie 2013   

Sursa: adev.ro/mlrl83

“La Iaşi, Constituţia şi legile ţării sunt călcate în picioare de Poliţia Politică condusă de primarul Gheorghe Nichita. Poliţia Locală, împreună cu Smărăndescu Cătălin, subsomisar al Poliţiei Municipiului Iaşi fac poliţie politică la ordinul primarului. Furtul banului public se face sub protecţia instituţiilor statului”

646x404

 

Video reportaj – Câteva din golăniile făcute în dosarul Dexia de un primar care acum tremură. 

Mai sunt și regiile din subordine administrate de Primaria Iași care au fost căpușate…
 w554xh554_9303f2658de2868adeb1c63d1dcbf1c6
În total, 21 percheziţii au loc la Iaşi. Procurorii DNA efectuează la această oră percheziţii la Primăria Iaşi, acasă la primarul Gheorghe Nichita, la Poliţia Locală Iaşi şi la şefii Poliţiei Locale.

Creditul de la Dexia, 200 milioane lei

Este valoarea creditului de la Dexia, din care numai pe asfaltarea străzilor s-au cheltuit 100 de milioane de lei. Practic, câte 4 milioane de lei pe un singur procent din totalul de străzi asfaltate, în condiţiile în care 75% dintre străzile existente în Iaşi au rămas îmbrăcate cu acelaşi asfalt de dinainte de 89, printre care, bulevardul Metalurgiei, splaiurile Bahluiului sau Aurel Vlaicu. Din cele aproximativ 740 de artere din municipiu, 128 au fost sau vor fi modernizate cu bani din creditul Dexia. Inspectorii Fiscului au reclamat însă nereguli la contracte precum asfaltarea de străzi, lucrările de la pasajul Hala Centrală sau modernizarea liniei de tramvai din Tătăraşi.Banii au fost împărţiţi de Euroconstruct Group, Citadin şi Compania Feroviar a Câmpulung Moldovenesc, urmând ca ieşenii să ramburseze în aproape 20 de ani creditul contractat în 2007 de municipalitate.

 Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

În cursul zilei de 30 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în județul Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Minunile Sfântului Gheorghe Nichita


Zece din nenumăratele minuni făptuite de primarul Gheorghe Nichita, un primar care, recent, la un aşa-zis revelion al pensionarilor, s-a autoproclamat sfânt. În această nouă lumină, fapte de mare răsunet precum falimentarea regiilor ieşene, notele informative la Securitate, batjocurirea turismului şi a culturii ieşene, risipirea uluitoare a creditului Dexia, miraculoasă poveste a Palasului – toate acestea apar că minuni nepământene săvârşite de un magician cu acte în regulă.

JAFUL DIN ENERGIE, JAFUL RESURSELOR, MAFIA DIN ENERGIE……


Foşti agenţi din serviciile secrete ruse, bulgare şi israeliene, cu conexiuni la Bucureşti, furnizează cărbune energetic pentru termocentralele româneşti la preţuri umflate de aproape două ori – adaos pe care-l suportăm toţi din buzunar. Sistemul Energetic Naţional a importat huilă rusească prin intermediarii Boris Golovin (colonel în rezervă în spionajul militar rusesc), Tonya Halpern (aflată în atenţia contraspionajului militar românesc) şi foştii KGB-işti Constantin Iavorsky, Anatoli Patron şi Iuri Ustinov
(Ostasul sovietic” aduce mogulii – Spionul care l-a dus pe Geoana la Moscova, furnizorul de carbune al primarului Nichita – DEZVALUIRI. Vizita secretă a lui Mircea Geoană la Moscova – un atac la siguranţa naţională a Romåniei)