Mugurel Cozmanciuc – avere de neexplicat

Continuam a scrie despre Mugurel Cozmanciuc – deputatul de Raducaneni, Iasi.
Ei bine, avem serioase indoileli ca Mugurel Cozmanciuc isi poate justifica averea.

Fie declaratia de avere a acestuia, indiferent care; fie cea din 2013 – cu date financiare din 2012. Printre multele rubrici, ar trebui ca Agentiei Nationale de Integritate sa-i fie atrasa atentia una: cea a “plasamentelor si investitiilor directe”.
Ce consemneaza aceasta? Ca familia Cozmanciuc a acordat 3 imprumuturi: de 35.000 de euro si 10.000 euro (catre persoane fizxice) si 265.800 lei catre propria lor firma – Eastern Publishing SRL (respectiv firma care “sifona” bani publici). Per total, transformat in lei, ar rezulta 468.300 de lei acordate ca imprumuturi.
In 2005, consilierul local Cozmanciuc era destul de subtirel la buzunar. Ca atare, din 2005 pana in 2012, Cozmanciucii au strans suficient de multi bani astfel incat sa-si permita asemenea imprumuturi. Adica ar fi trebuit ca, lunar, sa stranga 5.500 de lei lunar. Sau 70.000 de lei anual. Or, acest lucru este imposibil, judecand dupa propriile declaratii de avere ale deputatului, intrucat veniturile anuale TOTALE – cu exceptia ultimilor trei ani, nu ar fi permis asemenea imprumuturi.
Concluzia? Cozmanciuc nu-si poate justifica averea, sau a obtinut venituri pe care nu le-a declarat. Asteptam verdictul ANI – la sesizarea pe care deja am trimis-o agentiei pe aceasta tema.

PS Avem toate motivele sa credem ca deputatul PNL este mitoman. Ca paranteza – pentru cei ale caror orizonturi ‘telectuale trebuie cracanate, le oferim definitia: termenul nu vine de la “mita” (cu toate ca, fiind vorba de Cozmanciuc, orice e posibil), ci desemneaza nevoia patologica a individului de a altera adevarul. Adica de a minti. Sa revenim: firma Eastern Publishing… nu mai exista, si asta inca din 2009. S-a redenumit, si si-a schimbat sediul. Se numeste, mai nou, Artehnis SRL, si-l are ca patron pe fratele deputatului, Ciprian Cozmanciuc. De ce-ncearca deputatul sa induca in eroare? Sau, alta intrebare: de la cine si pentru cine mai strange si-mprastie reclama firma de care facuram vorbire? Ne auzi, Piatra Neamt?

Daniel VLAS