MANIPULARE CU MANI PULITTE LA DEONTOLOGI

Zău aşa, suntem chiar luaţi drept cretini!
Nichita ne-a făcut la hurtă „cretini şi isterici”, dar de fapt aceste calităţi cu care suntem catalogaţi sunt separate. Unii om fi chiar cretini dacă putem fi manipulaţi de alţii care sunt doar isterici.
Că isterie infantilă se poate numi încercarea perpetuă a domnului Călin Ciobotari de a da jos şi de a discredita pe ghiorlanul incult cu renume de curvar Nichita şi ceilalţi ciraci ai săi care sunt aidoma şi la fel cu gherţoiul.
Am zis de multe ori că Iaşul – considerat cândva o mare Şcoală de jurnalism care a dat destule nume importante – s-a degradat şi în acest domeniu, jalnic, mergând pe urma clasei politice…Chiar nişte nume din jurnalism cândva cu notorietate pe malurile lui Bahlui River se comportă ca nişte ageamii de duzină încercând probabil s-o copieze pe ţaţa Dana Grecu şi stilul de manipulare – infantil de multe ori – practicat cu măiestrie de Antena 3.
Ia fiţi atenţi la o mostră de dialog din emisiunea de aseară „Raport de caz” a stimabilului Călin Ciobotari – altfel un intelectual rasat, cu două facultăţi înghesuite în cutia craniană, cu doctorat în hermeneutică, critic de teatru.
Politica făcută după ureche, la comandă, finanţată, politica în contrapartidă la alţi jurnalişti înhămaţi la Carul cu Proşti, naşte monştri. Pe seama noastră, a aşa zisei societăţi civile care e considerată – deseori pe bună dreptate – o adunătură de proşti care se lasă manipulaţi.
Iată mostra monstruoasă:
Dragomir Tomasevschi:Hotel de Paris…Monaco.. în august 2014.
Călin Ciobotari: aţi fost acolo domnule Tomaşeschi?
D.T: nu, nu am fost.
C.C. e acelaşi ceas ca în poza de la Monaco, pe care noi am prezentat-o în emisiunea trecută?
D.T: nu pot preciza.
C.C: atunci era vorba de un ceas de 70.000 de euro. Vom studia în detaliu, noi am primit destul de târziu astăzi imaginile, n-am avut…să le… să le contemplăm în detaliu, dar observăm doar bronzul sănătos al domnului primar, relaxarea lui teribilă la ora în care zeci de mii de ieşeni făceau foamea…ăăă…ţinuta lui…ăăă…estivală şi evident luxul total din preajma-preajma domniei sale. Îi plăcea luxul, domnu Tompea, aşa gusturi are un social democrat? Nici nu ştiu cum să definesc chestia aia din spate. O fi….ăăă…o fi vegetală, o fi ornamentală? Cum…ăăă…vi se pare?
Tompea: nu mai contează ornamentul, decorul…
C.C. ia uitaţi ce pantofi frumoşi are domnul primar. Ăia – vă asigur – fac câteva mii de euro. Numai cureaua face două-trei sute de euro.”
Spuneţi şi voi dacă un astfel de post TV – singurul dealtfel mai cu notorietate de partea „dreptei liberale” ieşene, poate însemna câtuşi de puţin o pârghie menită să dea credibilitate actualului PNL în detrimentul PSD!
Îmi ştiţi opţiunile mele politice, precum şi militantismul meu pus de doi ani la dispoziţia societăţii civile – pentru că mi-am dat seama că nu mai pot să mă complac într-o cloacă în care nu am dorit niciodată să intru şi să-i fiu membru!
Însă vă asigur cu toată corectitudinea şi sinceritatea că mi-aş dori din tot sufletul ca TeleM sau alt post TV, sau alte organe de presă locale să fie profesioniste şi prin atitudinea lor făţişă proliberală cu afinităţi pentru „dreapta” să fie capabile să modifice clasa politică, s-o oblige prin atitudine să se schimbe, să lupte cu arme politice corecte contra mafiei de haiduci declaraţi, care fură de la boieri şi îşi îndeasă buzunarele ajungând prin jaf mai bogaţi decât boierii.
Cui se adresează mărgelele colorate din sticlă prezentate continuu de TeleM, al cărui vârf de lance sunt cei trei muşchetari Dobaşu, Gheţău şi Ciobotari?
Dacă unui public „ de dreapta” din Iaşi, atunci sunt de-a dreptul idioţi – „cu tot respectul” sau „cu toată dragostea” – în stilul confraţilor lor deontologi de la Trustul Intact pe care vor să-l copieze jalnic…
În primul rând, electoratul „de dreapta” este cunoscut statistic şi de eschimoşi că este un electorat avizat cu oameni interesaţi de politică şi care sunt buni cunoscători şi evaluatori a personalităţilor politice. Tot acest electorat – majoritar la Iaşi – este îngreţoşat de mutra lui Nichita, de caracterul său abject, de incultura şi grobianismul său şi al celor din jurul lui încât toate aceste prostioare sunt egale cu un chiştoc de ţigară aruncat pe caldarâmul străzii de nişte estropiaţi fumători şi needucaţi.
Ce ne interesează ACUM pe noi pe unde a umblat acest curvar grobian cu purcoiul de bani în buzunare şi dacă ornamentul dintr-un hotel privat din Monaco are în hol o plantă „vegetală” sau din plastic, cristal, sau din tablă neagră pictată de un „hartist” din Zanea? De ce se bagă domnul Ciobotari în averea şi gustul unui patron din Monaco? Pe noi pur şi simplu ne doare în curtea primăriei de chestiile astea.
Apoi de unde şi până unde ne poate garanta domnul Călin Ciobotari că bronzul ghiorlanului de primar e căpătat stând la plajă între picioarele unei muieri la Santorini, sau că l-a căpătat prăşindu-şi ogorul cu păpuşoi de la Cudalbii Galaţiului? Iar ne doare în curtea Mitropoliei lui Teo fan PSD…
Dar de unde preţăluieşte domnul Ciobotari dintr-o poză – după bombeuri? – că încălţările huţupanului din Dorohoi fac câteva (!!!) mii de euro, iar cureaua două-trei sute? Ba şi ceasul de la „cange” ar valora cât douăzeci de Dacii 1310 din anul 1988!
Vaai, nenorocire, săracii ieşeni care făceau foame când Nichita se uita la ceasu-i scump să vadă şi să constate câte minute l-a ţinut scula în Peştera Muierii….Dar ce să zicem de ţinuta lui estivală afişată într-un loc unde toţi oamenii din jur erau preocupaţi numai de probleme de serviciu şi de necazurile ieşenilor că au în fruntea lor un criminal notoriu al naturii şi bunului gust…
Băi nenicilor, dacă vreţi să-l discredidaţi pe ghiorlan şi lotrii din jurul său – începând cu Împăratul Ţiganilor – puneţi-vă naibii pe treabă, puneţi-vă mintea la contribuţie şi anchetaţi jurnalistic cariera şi jafurile petrecute în timpul mandatelor lui Nichita, chiar dacă firele vă vor duce inevitabil la Fenechiu, Adomniţei şi Danga al cărui cur îl pupaţi zilnic alternând sărutul cu dosul mâinii care vă aruncă rar câte un oscior de haleală!
De asta vă urăsc, de asta am eu oftică pe voi mai tare chiar decât pe aprozii care îi tratează de hemoroizi pe Nichita, Chirica şi cei apropiaţi lor! Tot „deontologi”, evident!
De la voi avem aşteptări, de la voi dorim să schimbaţi în bine atât clasa politică şi societatea, voi sunteţi – sau cel puţin aşa ar trebui să fie – oameni cu minţi deschise, oameni moderni, scăpaţi de închistarea comunistoid-securistică aidoma celor care proslăvesc zi şi noapte PSD şi idioţii care îl conduc.
Cu asemenea emisiuni nu reuşiţi nici măcar să convertiţi tâmpenia manifestată de votanţii PSD care prind o ură şi mai înverşunată pentru voi că le denigraţi idolul şi nu faceţi decât să-i determinaţi să-i susţină şi mai arbitir – doar din sentimentul de solidaritate cu cel slab!
Va fi terminat de Justiţie vreodaă Nichita? – (ceea ce nu cred!) – va fi idolatrizat Împăratul Ţiganilor sau alt lotru roşu, electoratul lor prost rămâne constant indiferent cât vor fura aceşti bandiţi, dar din păcate nici alţii ca Fenechiu, Adomniţei sau Danga nu sunt cu nimic mai prejos şi merg mână în mână ascuns sau chiar la vedere!
Aşa că – dragi deontologi de dreapta – aveţi ghinionul să lucraţi într-un oraş cu vechi tradiţii de cultură populat ÎNCĂ de câţiva localnici care vă regulează pe voi, nişte venetici aciuiţi pe aici, oridecâteori ne consideraţi mai proşti şi mai tălâmbi decât voi.

GABRIEL MIHĂILĂ