Liberalii – la racolat talente

Liberalii – la racolat talente

Moșită de Dragomir Tomașeschi și Robert Dangă (cei doi co-președinți ai organizației municipale a PNL) , conferința de presă de ieri a adus un singur lucru nou: avocata Anca Preda, consilier local independent, se va alătura (fără a-și pierde independeța) grupului liberal din CL Iași. Fără îndoială, o achiziție importantă a liberalilor care, în era post-USL, descoperă că, în Iași, produc multă gălăgie și cam atât. Și au nevoie de voci noi.

Despre restul subiectelor se poate spune un singur lucru: petarde. Adică fum, zgomot și lumini.

Spre exemplu: Iașul nu are Plan Urbanistic General. Lucru care, spune Tomașeschi, ar trebui să intre în atenția prefectului și n-ar fi străin intereselor arhitecților care târcolesc în zonă – interesele fiind legate de necesitatea întocmirii de PUZ-uri și PUD-uri (necesare fiindcă lipsește acel PUG). Ca strictă observație: ne miră că, fix acum, e ridicată chestiunea PUG-ului, cu atât mai mult cu cât, mai an, Alina Hăilă (personaj relativ important în PNL pînă de curând) a ridicat cam la limita legii ditamai clădirea pe malul Bahluiului beneficiind tocmai de lipsa acelui mult invocat-dorit și inexistent PUG. Și asta fără ca Robert Dangă să devină vocal, și fără ca PNL să facă gălăgie…

Alte două petarde: parcarea de sub parcul de la Teatrul Național (la care Nichita a renunțat) și replantarea teilor pe Ștefan cel Mare. Subiecte atât de dezbătute încât orice ar fi de spus deja s-a spus. Deci… nu vom insista.

Curios e că un subiect, însă, a fost tratat fugitiv. E vorba de cele 25 de miliarde de lei (2,5 milioane RON) cheltuite deja de Fundația Iașul – capitală culturală europeanăș sumă despre care nu se știe nimic. Și asta în condițiile în care pompos intitulata ”Strategie culturală” – pe care fundația cu pricina trebuia să o confecționeze lipsește cu desăvârșire. Încă. Și nimeni nu știe pe ce s-au dus banii.

Daniel Vlas

Leave a Reply