Intrebari pe care primarul Iasilor, Mihai Chirica nu le doreste publice

Intrebari pe care primarul Iasilor, Mihai Chirica nu le doreste publice

1) Domnule primar, este adevarat ca, in calitatea dvs de primar, ati fost de acord cu salarizarea personalului firmei SC FOTBAL SA Iasi – firma ce se ocupa cu subinchirierea unor spatii comerciale detinute de municipalitate?

Este adevarat ca preturile practicate de firma in cauza (de circa 5 euro/mp, in marea lor majoritate pentru spatii centrale – unde chiriile sunt de circa 20 euro/mp) au fost aprobate de municipalitate, prin reprezentantul acesteia in Adunarea Generala a Actionarilor, deci implicit cu aprobarea dvs?

Este adevarat ca nu a fost demarat nici un audit la firma in cauza?

2) Domnule primar, in calitatea dvs. de fost ANGAJAT al administratiei locale condusa de Gh. Nichita, ne puteti spune care este pretul de catalog al bolarzilor si cel platit de municipalitate, bolarzi ce ar trebui sa se gaseasca pe strada Lapusneanu? De asemenea, ne puteti spune care este pretul de catalog, real al “tonetelor cu carti” de pe aceeasi strada, precum si pretul de achizitie al acestora? Totodata, ne puteti spune care este pretul de catalog al stalpilor ornamentali, si care este pretul de achizitie al acestora?

3) Domnule primar, ne puteti spune cat a costat iluminatul ornamental de la Muzeul municipal – adica pretul platit pentru fiecare proiector? Ne puteti spune daca, urmare a intarzierilor de peste 1 an in finalizarea proiectului, constructorul (CONEST SA, fostul dvs. angajator) a fost penalizat, si daca aceste penalizari au fost prevazute in contractul de achizitie al lucrarilor publice?

4) Domnule primar, ne puteti spune daca este adevarat ca, o perioada de timp, ati locuit in una dintre vilele construite de CONEST SA (firma ce castiga majoritatea licitatiilor publice organizate de Primaria ce cu onoare conduceti), si apartinand acestei firme in locatia numita “Platoul insorit”? Ne puteti spune si cat a costat chiria?

5) Domnule primar, ne puteti spune cine a semnat pentru conformitate, cine a supravegheat lucrarile, cine a semnat procesul verbal de predare-primire si cine a avizat platile pentru lucrarile de amenajare a Bahluiului? Este adevarat ca, pana in acest moment, nu ati demarat NICI O ANCHETA pentru constatarea defectelor uriase la aceasta lucrare? Care a fost rolul dvs, ca fost director tehnic/viceprimar, in derularea proiectului?

6) Domnule primar, este adevarat ca lucrarile de la pasajul subteran Hala Centrala (zona nou-denumita “Piata sf. Vineri”) sunt prost executate – astfel incat la 4 ani de la receptia lucrarilor, se constata infiltratii? Este adevarat ca, in calitate de director tehnic al Primariei Iasi, ati receptionat lucrarile, executate de aceeasi CONEST SA, cu toate ca stiati de deficientele de executie? Este adevarat ca stiati ca lucrarile au fost date in subantepriza unor firme fara experienta in astfel de lucrari, peste cota admisa in contractele de finantare a lucrarilor?

7) Domnule primar, este adevarat ca Primaria Iasi nu a amendat NICI UNUL dintre proprietarii cladirilor istorice, aflate acum in pericol de autodemolare, cu toate ca legea permite si chiar recomanda acest lucru? Este adevarat ca pentru arealele pe care se afla situate aceste cladiri, Planul Urbanistic General prevede ALTE CONSTRUCTII?

8) Domnule primar, ne puteti spune care este cauza pentru care acest PUG trebuia finalizat acum cativa ani? Este adevarat ca firma care a castigat licitatia publica pentru acest lucru NU A FOST penalizata poentru intarzieri? ne puteti spune ce sume a decontat deja primaria?

9) Domnule primar, este adevarat ca, in cadrul lucrarilor de semaforizare executate in Iasi, conform proiectului ITI Group pentru asa anumita “semaforizare inteligenta” si “sistem inteligent de coordonare a traficului”, au fost amplasate zeci de semafoare care nici macar nu au fost conectate la reteaua de curent electric?

10) Domnule primar, ne puteti spune care sunt sumele atrase la bugetul municipiului de celebrul telescaun de la Ciric? Totodata, ne puteti spune cat costa intretinerea acestuia, si cheltuielile cu operarea si paza acestuia? Ne puteti spune cine a semnat, din partea municipalitatii, acordul atat pe proiect, cat si pe receptia lucrarilor?

FAPTA

Leave a Reply