Guvernul Grindeanu, de partea coruptilor!

Guvernul Grindeanu, de partea coruptilor!

“Emanatie” a PSD, guvernul Grindeanu este… guvernul Grindeanu: o adunatura ce lupta impotriva coruptiei si coruptilor votand legi pentru sprijinirea lor; Ordonanta 13 este un exemplu.

Iar cand nu initiaza legi pentru sprijinirea directa, guvernul SE OPUNE initiativelor legislative menite sa stopeze coruptia, sau sa aduca un plus de transparenta.

Este cazul proiectului de lege PLx 74/2017, initiat (spre cinstea lui) de Dan Cristian Popescu, ce propune completarea Ordonantei de Guvern 34/2006 – privind achizitiile publice, cu un nou articol. Conform acestuia, din procedurile de atribuire a contractelor publice ar trebui exclusi nu numai patronii condamnati penal pentru coruptie si alte infractiuni adiacente (mita, spalare de bani), ci si entitatile care au in actionariat (cu peste 10 la suta dintre actiuni) asemenea personaje. Mai mult, conform noului paragraf, comisiile de atribuire sunt obligate sa solicite cazerul judiciar al tuturor participantilor la licitatiile publice, si impune persoanelor fizice ce detin peste 10 la suta din firmele participante sa depuna acelasi act. In plus, se limiteaza accesul la licitatiile publice a companiilor off-shore. Citam: “…dupa dezvaluirile facute de presa despre companiile controlate de off-shore-uri, care au castigat proiecte publice in Romania si dupa ce au incasat banii au lasat lucrarile neterminate, consideram important sa prevenim repetarea acestui precedent. (…) pericolele reprezentate de aceste companii cu actionariat necunoscut sunt multiple, in spatele lor putand sa se ascunda coruptie sau chiar terorism”.

Care a fost raspunsul lui Grindeanu?

Unul logic, avand in vedere antecedentele: Guvernul NU SUSTINE proiectul de lege.

guv1

Fapta