Fosta regie de apa umfla conturile unei firme cercetata de DNA

Fosta regie de apa umfla conturile unei firme cercetata de DNA

In martie 2013, Apavital SA Iasi – fosta regie de apa, declara castigatoare, in urma unei “licitatii deschise” pentru achizitia de mijloace transport, cateva firme. Printre acestea, celebra “Gradinariu Import Export” SRL; in noiembrie 2015, DNA descindea la Consiliul Judetetan Iasi, vizand legaturile dintre firma in cauza, CJ Iasi si un post de televiziune local, suspectand faptul ca licitatiile organizate de CJ Iasi si castigate de firma in cauza (vizand dotarea cu autospeciale de iarna si altul cu pubele pentru Sistemul de management Integrat al deseurilor) au fost viciate. De amintit ca presedintele CJ iasi era, pe atunci, Cristian Adomnitei, plasat deja sub control judiciar, intim al patronului postului de televiziune – adica postul TV care primea bani pentru reclama de la aceeasi firma. Neoficial, se vorbea de o suma de peste 40.000 euro.

licitatie

 

In martie 2017 firma mentionata castiga licitatia organizata de Apavital; obiectul contractului: achizitia unei remorci cisterna de 5 tone. Suma Totala – 136.045 lei, fara TVA.

Pretul este urias, de peste 30.000 euro; produse similare, cisterne de 5 tone pentru apa, se pot achizitiona de la 6.000 euro, cu tot cu TVA (adica putin peste 27.000 lei).

3

 

Cea mai scumpa oferta – cisterna-vidanja (la un tonaj apropiat de cel cerut), PN70, costa 11.120 euro. Adica 50.000 lei, cu tot cu TVA.

32

 

O alta ciudatenie e ca la aceasta “licitatie deschisa” (pentru care anuntul a fost facut pe 31 decembrie 2016 – adica de revelion…), a fost primita o singura oferta, declarata si admisibila…

De adaugat ca la Apavital SA (fosta RAJAC), unul dintre membrii marcanti ai Consiliuluid e Administratie a reusit performanta de a isi plimba familia “par avion” pe spezele societatii – subiect asupra caruia vom reveni.

Daniel Vlas