Fals si uz de fals la Primaria Iasi: comisia de organizare a licitatiilor, mana in mana cu smecherii Iasului

Fals si uz de fals la Primaria Iasi: comisia de organizare a licitatiilor, mana in mana cu smecherii Iasului

Organizata de 22 august, o licitatie pentru inchirierea unor spatii comerciale apartinand Primariei Iasi a oferit dovada ca, in Iasi, serviciile si directiile municipalitatii sunt conduse de insi incapabili ce uzeaza de falsuri.

Astfel, conform procesului verbal, semnat de oficialii Primariei Iasi (Ciprian Bostan – consilier PNL, afacerist, Violeta Gaburici – consilier PMP, afacerista, Denisa Ionascu –  secretara CL Iasi si Cristinel Tarna – sef al Directiei Exploatare Patrimoniu), plus viceprimarul Radu Botez (ALDE), la licitatia pentru inchirerea spatiului comercial ocupat acum usor nelegal de Prima Food (de pe bd. Stefan cel Mare si Sfant) au participat reprezentantii MIL Expert, Prima Sweet Food si Roland Food – toate din Iasi.

Castigator desemnat – Prima Sweet Food SRL, detinuta si reprezentata de Ciprian Ionescu.

Prima neregula: conform procesului verbal, prezenta la licitatie, din partea Roland Food a fost chiar patroana firmei, Michaela Florina Dascalescu. Lucru fals, pentru ca firma in cauza a fost reprezentata de o alta persoana; ce este anormal e ca semnatarii procesului verbal nu au sesizat diferenta…

A doua neregula: conform caietului de sarcini, la licitatie nu puteau fi admisi firme ale caror administratori detin sau au detinut firme care sunt/au fost in faliment, lichidare sau insolventa, sunt in proceduri de lichidare sau insolventa sau avut litigii cu institutia Primarului sau a Consiliului Local si s-a dovedit culpa prin hotarare judecatoreasca.

Or, reprezentantul si patronul firmei Prima Sweet Food SRL Iasi, infiintata luna trecuta (in iulie 2017) se afla exact in situatia descrisa in caietul de sarcini.

Ciprian Ionescu este partener de afaceri al lui Iulian Taraboanta; de altfel, cele doua familii au impreuna diverse afaceri.

Prima afacere aflata acum in proceduri de declarare in insolventa s-a numit Demetrela Trading SRL. Firma a fost vanduta, cu datorii uriase, unor amazoane ale afacerilor, redenumita si mutata in Bucuresti. Demetrela a fost actionata in judecata si a pierdut procesele cu Salubris Iasi, si inregistreaza datorii la bugetele de stat si cele locale – de recuperarea carora ar trebui sa se ocupe atat Mihai Chirica, cat si celebrul viceprimar Harabagiu; pana acum, Primaria nu a facut nimic in acest sens.

O a doua afacere dusa in faliment de cuplul Ionescu-Taraboanta este TIIC&Grup – firma declarata de ceva timp in faliment.

Un ultim punct: sediul social declarat al firmei Prima Swett Food SRL coincide cu unul dintre fostele sedii ale firmei Demetrela – dar, in ciuda evidentelor, amanuntul a fost trecut cu vederea de organizatorii licitatiei.

De adaugat ca impotriva lui Iulian Taraboanta a re-inceput urmarirea penala – pe marginea unui caz de munca la negru, caz ignorat de primele instante ale justitiei iesene.

De asemenea, ziarul FAPTA a facut cunoscute cateva dintre aceste nereguli celor in drept – respectiv lui Ciprian Tarna, primarului Chirica si consilierilor locali; or, reactia acestora s-a vazut: au inchis si mai abitir ochii la neregulile “organizate” de angajatii municipalitatii conduse de Chirica.

Concluzia: in afacerea inchirierii spatiilor comerciale actioneaza deja o mafie, la care partasi sunt atat vice-primarii (Botez este presedinte al comisiei de licitatie, iar Harabagiu este supleant), Chirica insusi (pentru ca a fost instiintat inca de la inceputul lunii iulie despre matrapazlacurile ce se petrec la DEP) dar si o parte a consilierilor locali.

Daniel VLAS – FAPTA

Leave a Reply