Ed memoar: centru de zi pentru copii… inexistenți

Ed memoar: centru de zi pentru copii… inexistenți

Acum un an, pe net, exemplul viu a ceea ce poate face o ciurdă de neuroni porniți să pupe cu încrâncenare-n cur primarii din Moldova lui Ștefan cel Mare se ițea voios sub forma unui articol cu titlu comunist. Al unui articol despre cum primarul din Bălțați schimba realitatea în bine, ca un Făt Fromos cu punga plină; sau pe-acolo, că articolele trebuie plătite.

Și primarul cu pricina se lăuda cu toate cele – drumuri, chestii, iluminat și centru pentru bătrâni, iar după toate ctitoriile va mai face și-un centru de zi pentru copiii din Bălțați.

Că e nevoie.

Sau era.

120.000 de euro, bani europeni, pentru care primarul avea contract de finanțare aprobat, și dorea de-acum finalizarea proiectului tehnic.

Tare-i bine și frumos când realizezi că, fără proști, deștepții ar muri de foame.

Mi-am amintit de povestea asta nu pentru stilul comunist al unui jurnalism scârbos de lingușitor, ci pentru că, azi, mi-a căzut în mână continuarea poveștii.

Centrul de zi pentru copii aflați în situații de risc ar costa peste 113.000 de euro. Numai că, din evidențele existente, în comuna Bălțați NU EXISTĂ copii aflați în situații de risc, care să fie beneficiarii centrului de zi propus a fi construit.

Mdea…

Halal primar! Strașnic lăudătorul! Brava ISJ!

PS Mai pe larg, povestea o vom publica varianta tipărită a ziarului Fapta, ce va apărea în martie.

Daniel Vlas

Leave a Reply