DGASPC Iasi – firma de plasat minore

DGASPC Iasi – firma de plasat minore

Stire: minora FP, de 16 ani, e gasită de poliție în compania unui mascul de 40 de ani, la 12 noaptea, undeva prin Iasi. Motivul: prostitutie, în mod clar. Cauza: fata ”părăsise” Centrul Veniamin Costachi, fără învoire.

Hai să traducem.
”Părăsit centrul fără învoire” înseamnă că, de fapt, fetița asta a ieșit pur și simplu pe poartă – cu deplinul acord (tacit) al conducerii centrului.
Aceeași fetiță tocmai a născut un bebe – cu câteva luni în urmă – urmare a acelorași practici: ”părăsirea fără învoire” a centrului de ocrotire (vorba vine ocrotire…) a minorului în care fusese internată.
FAPTA a relatat pe larg cazul, și nu vom reveni. Cert este că, la 15 ani, minora FP a întreținut relații sexuale care s-au finalizat cu o sarcină; cetățeanul genitor, care s-a pomenit tătic, nu a pățit nimic – chiar dacă, în textul legii, relațiile sexuale cu minori SUNT FAPTE PENALE!
Ei bine, procurorii din Iași fie sunt orbi de-a dreptul, fie idioți, fie corupți: nu au sesizat NIMIC din toaste acestea.
În schimb, se sesizează acum: aflată în compania unui alt cetățean dornic de zbenguieli nocturne, poliția locală se sesizează, și procuratura la fel.

Însă problema nu se limitează la atât.
Centrul Veniamin Costache (aflat în subordonarea DGAPSC Iași) e condus de o celebră figură a șmecheriilor cu bani publici: e vorba de directorul Ciprian Bursuc – pus director peste bordelul (neomologat, ce-i drept) Veniamin Costache după ce procurorii i-au albit dosarul de urmărire penală pentru matrapazlâcurile cu achiziții publice la un centru similar din Târgu Frumos.
Adică un personaj foarte drag și simpatic conducerii DGASPC Iași – conducere ce manevrează alte fonduri (unele europene) în care sunt amestecate soții, amante și prieteni de baltă ale celor pe care FAPTA i-a făcut celebri.
Dar să revenim. La Veniamin Costache au fost descoperite, recent, cele mai multe cazuri de minore ”fugite” din centru – fugite, ca să spunem așa, ”la produs”. Adică prostituate. Mai precis, avem cunoștință de cazuri în care Bursuc ”sponsorizează” personal avorturile – și, atenție!, nedeclarate oficial (se aude acolo, în haznaua aia numită DNA Iași?!) Curios e că structura centrală, recte DNA București, a reușit să vadă, de la 400 de kilometri, golăniile de la DGASPC Iași – despre care sperăm că vom auzi cât de curând mai multe; cei din Iași… arestează găinari.
Statistica e îngrozitoare: aproape una din două minore ”ocrotite” de DGASPC Iași ajunge, grație îngrijirii și îndrumărilor de care au parte, să fie dacă nu arestată pentru prostituție, atunci mămică sau clientă la avorturi, la nici 18 ani.
Cum sună asta, domnilor procurori?
România lucrului bine *utut, așa e?!

FAPTA