De la ce se ceartă Nichita cu Adomniței?

De la ce se ceartă Nichita cu Adomniței?

De la fondurile europene. Liberalii susțin că în calculele primăriei ar trebui incluse și comunele din jur, parte a ”Zonei Metropolitane Iași”, iar Nichita crede că liberalii vor să-i ia caimacul și să distribuie grosul la firmele de casă a liberalilor – ex-Quantum, AS Construct, Ted Construct sau Eki-Sam.
Curios e că amândoi au dreptate.
Da, comunele din jurul Iașului merită ceva mai mult decât promisiuni – dar liberalii uită (și vor să uităm și noi) că-și bazau promisiunile tocmai pe alianța cu pesediștii. Și da, Nichita are dreptate – Adomniței dorește ca fondurile europene să fie controlate de el, și nu de Nichita, pentru că firmele de casă ale PNL știu să fure cu mult mai repede și cu mult mai eficient decât deja obosita CONEST – firma PSD-ului. Adică e nevoie de parale la partid, pentru că postacii PNL mai și trebuie plătiți, iar grămada de consilieri, pitpalaci și băgători de seamă trebuie cumva hrănită.
Ce e curios e că se ignoră un lucru – care ar putea explica de ce se rățoiește cu atâta impact la galacticul Nichita un purice guraliv ca Dangă.
Dangă a fost numit șef la o fantomatică asociație a șefilor de consilii județene din Moldova – respectiv Asociația de dezvotare intercomunitară, poziție de pe care ar urma să aibă control asupra fondurilor europene; problema este că, în chestiunea fondurilor astea, Nichita deține cumva supremația.
Însă, mai nou, la ADR Nord Est a fost numit un nou șef, în persoana lui Asandei; cetățeanul, ex-liberal, sau arondat zonei liberale, grație  apropierii (din trecut) de ex-primarul din Piatra Neamț, a fost votat în funcție de aceaiași tipi care compun asociația amintită – adică de șefii consiliilor județene din Moldova.
Ei bine, Adomniței pare a avea hățurile în mână; pe de o parte, Dangă, pe de altă parte Asandei – care este, în fond, șeful instituției care dă verde fondurilor sau proiectelor de care își bate joc cu atâta sârg Nichita.
…abia acum o să vedeți cum se fură, monșerilor, că vin la masa bogaților lăcustele lui Adomniței!

 

FAPTA

Leave a Reply