De ce NU?

De ce NU Mihai Chirica?

comsin-comna-292x300

Pentru că fostul țârcovnic a știut să-nvârtă apele în așa fel încât, pe cheltuiala CONEST, a ridicat o vilă primarului unui oraș cu care CONEST avea contract. Ca să vă reîmprospătăm memoria, un contract pentru lucrări care au durat… 12 ani! Este vorba de pasajul poreclit Sfânta Vineri, de la Hală.

Același Chirica a divorțat de 2 ori.

Același Chirica, dintr-un simplu salar (UN SINGUR SALAR!) a reușit să-și ridice o ditamai vila în care locuiesc, acum, ultima nevastă și cele două fetițe ale sale.

Același Chirica locuiește acum într-o altă vilă, ce aparține aceleiași firme CONEST, care are contracte cu același oraș, pentru lucrări ale căror caiete tehnice au fost întocmite de către același Chirica.

Același Chirica, în același oraș, a reușit – cu aceeași firmă, CONEST, să cheltuie sume uriașe dintr-un credit (creditul DEXIA) într-un mod absolut penal.

Același Chirica e încurcat cu o damă care, după plecarea din primărie, muncește acum la CONEST și – spun gazetele – locuiește cu Chirica în vila de care făcurăm vorbire.

Același Chirica a fost mâna dreaptă a lui Nichita.

Același Chirica a fost cununat, cândva, de unul dintre patronii CONEST, Viorel Cozma – un tip condamnat penal în trecut, pentru plantat panseluțe în mod ilegal, de bună seamă.

Același Chirica este încumetrit și cu Vasile Pușcașu – adică patronul penal al UNISTIL SA, adică firma care a vândut autobuze second-hand primăriei la prețuri umflate, care a falimentat practic RATP Iași și care a fost, de asemenena, condamnat penal pentru înșelăciune.

Ăsta este Chirica – cumătrul penalilor, și viitor subiect al DNA. Omul care a stat la baza tunurilor date de Nichita.

 

 

De ce NU Marius Bodea?

bodea

 

Pentru că umflățelul liberal are psihologia unui portărel care crede că instituția la care deschide ușa nu poate lucra fără el.

Pentru că, pe când freca menta la Aeroporturi București, a desființat posturi numai ca să le reînființeze mai apoi pentru alți ocupanți.

Pentru că Bodea a cumpărat câini de stână pentru alungarea păsărilor de pe aeroport – ba chiar le-a adus și dresor – pe banii statului!

Pentru că același Bodea a angajat mai apoi – cu un salar mediu PE ZI – servicii vânătorești necesare eliminării acelorași păsări…

Pentru că Bodea este copilul de trupă al condamnatului penal Fenechiu.

Pentru că Aeroportul Iași este destinația de lux a mai tuturor parașutelor din PNL care s-au făcut remarcate în munca de partid…

Pentru că Bodea a făcut afaceri cu semi-nterlopi.

Pentru că mentorul lui, care-i e și socru, e nimeni altul decât fostul șef al FPS Iași, Toader Berlea – adică cel care a dat startul în devalizarea și falimentarea zonei industriale.

 

 

De ce NU Viorel Blăjuț?

 

blajut(2)

Pentru că, într-un stat normal, magraonul ar fi fost arestat imediat după afacerea cu terenuri din Miroslava – dar a scăpat.

Pentru că spitalul lui, Sfântu Sava, a decontat avant la lettre, servicii spitalicești unui om internat acolo cu forța, și fără să fi primit licența necesară în acest scop.

Pentru că legăturile pe sub masă ale lui Blăjuț cu fostul șef al sănătății ieșene put.

Pentru că legăturile sale cu Nichita sunt jenante…

 

 

De ce NU Petrică Movilă?

 

Pentru că în afacerea tifonul, de acum muuuult timp, a fost pronunțat numele lui într-un context care NU a scăpat atenției procurorilor, dar a fost iertat.

Pentru că apropierea geografică de ultima babă a politicii ieșene – Gabriel Surdu, pe când acesta învârtea politica la PDL, put de la distanța a LukOil sau a ruși sau a afaceri ciudate.

Pentru că zvonurile despre aventurile extraconjugale cu o demoazelă ajunsă, din cerșafurile de la Iași, în finanțele din București, nu au fost infirmate categoric și public DELOC, ba dimpotrivă.

Pentru că, din nefericire, boala neurologică de care suferă (și, pare-se, e genetică…) îl fac inapt pentru politica la înalt nivel – iar Iașul nu are nevoie nici de nebuni, nici de epileptici, nici de atinși de o demență oarecare, după cum nu mai are nevoie de golani.

Pentru că pe listele sale se află o oarecare madam Iosipescu – din întâmplare aceeași gagică care a supervizat, prin funcția ei, tunul dat de liberali la cumpărarea (cu 3 milioane de euro) a unui sediu pentru OCPI Iași (chestie în care numele Nseir, Fenechiu, Dangă și Bodea apar frecvent).