Cum protejeaza statul Roman la Iasi, curvele minore (2)

Cum protejeaza statul Roman la Iasi, curvele minore (2)

SECONDO TEMPO

O fi de vina ADN-ul (care – se stie! – are capacitatea de a se raspandi prin natură mai ales prin „fornicațiile” ce se abat si la mațe de 3-4 ori pe an) de apar pe lume oameni ce ţin musai sa contrazica prin puterea propriului exemplu teoria evolutiei. Aia a lui Darwin. Adicătelea nu evoleaza. Nu devin mai performanţi, nici mai buni. Personagiile de care vom face vorbire în cele ce urmează – aparute cum am zis prin „fornicaţie” au posturi importante. Sunt sefi. Sunt granguri. Când s-au nascut, desigur ca s-a produs un cutremur şi a explodat o stea (de nervi probabil, sau de ciudă) pentru ca EVOLUŢIA in ansamblul ei s-a trezit contrazisă brutal.
Fie bunoară, madama Nusa. Posesoare de mustaţă, dama are un pitic pe creier – care are şi un nume: Asperger şi posedă uimitoarea capacitate de a bate câmpii cu graţia unui hipopotam scapat in portelanuri. Nu-i dăm (deocamdată) numele pentru că riscam din partea-i o criză de prostie atroce – iar la Direcţia de Protecţie a Copilului Iasi, chestia ar fi nasoală rau; acolo au voie (prin lege) sa fie proşti numai şefii şi şefii adjuncţi.
Mad(o)am(n)a noastra nu-i chiar şef, ci cumva un fel de lacheu al mult mai sus-pusei Caracioni. De ce ne-am oprit atenţia asupra damei? Pentru că, săgetuţă fiind ea, s-a jucat de-a agenţia imobiliară prin locuri cu primejdii grele, fapt ce ne-a atras atenţia; ce legatura poate exista între meseria de psiholog si cea de procurator de apartamente?
Păi, vă spunem data „avitoare” – dacă nu cumva vă vor spune alţii mai repede – care (spre surpriza noastră) stăteau cu geana ridicată cam la aceleaşi chestii ca şi noi…
Dar sa (ne) revenim. Muncitoarea sufleticola Nuşa e săgeata altei dame. Madam Nuşa e cea care curenteaza si trazneste; ea e fulgerul marelui Zeus cu ţâţe de la protecţia copilului – adicătelea teribila madam Karacioni. De ce teribila? Pentru că e construită din atât de multe calitaţi încât te-ntrebi cum se poate ca dintr-o faptură cu creierul cam decoltat, sa curgă atat de multe elucubraţionamente! Înzestrată cu farmecul unei tufe de leustean, gagica – sa fim scurti si la obiect – sufera de “limbiloza”; cum ar veni – atunci cand limba-i folosită alandala. Vom da pe viitor exemple de panseuri (pe care va trebui sa le cititi cu grijă şi pe-ndelete întrucât în adânca lor imbeligenţă e posibil sa vi se-ncolacească-ntre ele sinapsele), panseuri pe care dama le croşeteaza din vârful buzelor atunci cand reuşeşte sa intre-n contact cu propria ei materie cenusie.
Chestie notabila de altfel, pentru că – am uitat să va spun – de ceva timp gagicii i s-a rarefiat aerul de sub nări. Mai ales de când Fenechiu, sau de cand afaceri de familie, sau din motive de Nena Grup, sau din motive de Elveţia plus Vernica; cine stie, cunoaste.
În fine, peste exemplul ăsta de aroganţă a naturii se găseste zeul suprem. Adică Ion Florin. Om cuminte si cu parul alb, directorul general al direcţiei stă sub pericolul ubicuităţii. Ba este, ba nu este, şi chiar de-ar fi, ar fi degeaba; pentru că, în Direcţie, Karacioni e – vorba lui Einstein – ca hidrogenul si proştii: peste tot.
Aceasta e fermecatoarea tripleta de aur din fruncea DGASPC Iasi.
Vi i-am prezentat pe scurt pentru că în curând (când ne vom întoarce din vacanţă şi-om tipări numarul IV al ziarului FAPTA) cetăţenii ăştia or să răspundă (şi nu în doi meri) anumitor întrebări undeva la vre-o procuratură, sperăm. Până atunci este liber la şters urmele…
Iata ce riscă şi mai ales de ce:

Citam din Codul penal. Noul cod penal

Infractiuni contra integritatii corporale sau sanatatii
Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(3) Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.

OBSERVATIE: sunt nenumarate cazuri de violenţă ce se petrec în Directia asta. Copii care bat educatorii, copii care bat alţi copii. Direcţia tace. Acei copii violenţi sunt în continuare ţinuţi în apropierea potenţialelor victime. Iar plângerea prealabilă ar trebui sa fie făcută de Florin, Karacioni etc comp. Dar ei au ochelari roz, roooz, rooooooz….

Art. 197
Relele tratamente aplicate minorului
Punerea în primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului, de catre parinti sau de orice persoana în grija careia se afla minorul, se pedepseste cu închisoarea de la 3 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

OBSERVATIE: sunt cazuri de minori luaţi în îngrijire de catre DGASPC, dar ţinuţi în apropierea unor adevaraţi monştri – e vorba de curvele de care faceam vorbire in numarul trecut. Mai mult, ni s-a adus la cunoştinţă despre minori care – diagnosticaţi cu probleme psihice – refuză medicaţia si sunt violenţi. Este în acest caz vorba de “punerea în primejdie a minorului” sau nu?

Art. 198
Încaierarea
(1) Participarea la o încaierare între mai multe persoane se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
(2) Daca în cursul încaierarii s-a cauzat o vatamare corporala uneia sau mai multor persoane si nu se cunoaste care dintre participanti a produs urmarile, se aplica tuturor pedeapsa închisorii de la unu la 5 ani, cu exceptia victimei, care raspunde potrivit alin. (1).

OBSERVATIE: …multe cazuri de încăierări la DGASPC au fost ignorate.

Art. 204
Împiedicarea ajutorului
Împiedicarea interventiei ajutoarelor pentru salvarea unei persoane de la un pericol iminent si grav pentru viata, integritatea corporala sau sanatatea acesteia se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.

OBSERVATIE: cum altfel poate fi catalogată prestaţia celor trei, de vreme ce ignoră pericolul ţinerii unor potenţiali infractori alături de alţi copii?

Art. 206
Amenintarea
(1) Fapta de a ameninta o persoana cu savârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, daca este de natura sa îi produca o stare de temere, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
(2) Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.

OBSERVATIE: persoana vătamată – adică victima – nu poate face la DGASPC nimic, pentru că tutorele legal (adica cel care poate face legal plangerea) e Ion Florin. Madam Nuşa ar fi un fel de consilier. Iar aceştia clamează că la Direcţie nu se întamplă nimic grav…

Art. 208
Hartuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori îi supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care, prin frecventa sau continut, îi cauzeaza o temere unei persoane, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.

OBSERVATIE: …zeci de apeluri telefonice au fost date personalului de catre copiii institutionalizaţi. Politia nu face nimic, iar firmele de telefonie ignoră cererile victimelor de a li se pune la dispoziţie numerele de pe care au fost sunate. Ii doresc madamei Karacioni o astfel de experienţă.

Traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile
Art. 210.
Traficul de persoane
(1) Recrutarea, transportarea, transferarea, adapostirea sau primirea unei persoane în scopul exploatarii acesteia, savârsita:
a) prin constrângere, rapire, inducere în eroare sau abuz de autoritate;
b) profitând de imposibilitatea de a se apara sau de a-si exprima vointa ori de starea de vadita vulnerabilitate a acelei persoane;
c) prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase în schimbul consimtamântului persoanei care are autoritate asupra acelei persoane,
se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(3) Consimtamantul persoanei victima a traficului nu constituie cauza justificativa.

OBSERVATIE: sunt multe, foarte multe cazuri de fete traficate chiar de către colegele lor. Şi nimeni nu face nimic! Infractoarele alea sunt în continuare ţinute la un loc cu ceilalţi copii.

Art. 211
Traficul de minori
(1) Recrutarea, transportarea, transferarea, adapostirea sau primirea unui minor, în scopul exploatarii acestuia, se pedepseste cu închisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(3) Consimtamântul persoanei victima a traficului nu constituie cauza justificativa.

Art. 213
Proxenetismul
(1) Determinarea sau înlesnirea practicarii prostitutiei ori obtinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicarii prostitutiei de catre una sau mai multe persoane se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicarii prostitutiei s-a realizat prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(3) Daca faptele sunt savârsite fata de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu jumatate.
(4) Prin practicarea prostitutiei se întelege întretinerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obtinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul.

OBSERVATIE: zeci de cazuri. Nimeni nu face nimic. Tripleta de aur tace, şi visează roz…

Distrugerea si tulburarea de posesie
Art. 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuintare a unui bun apartinând altuia ori împiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si înlaturarea masurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuintare a unui bun, savârsita prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc si daca este de natura sa puna în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Dispozitiile prevazute în alin. (3) si alin. (4) se aplica chiar daca bunul apartine faptuitorului.
(6) Pentru faptele prevazute în alin. (1) si alin. (2) actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
(7) Tentativa faptelor prevazute în alin. (3) si alin. (4) se pedepseste.

OBSERVATIE: zeci de cazuri, daca nu sute. Ce credeţi că au făcut Ion Florin, Karacioni et comp? Nimic! Nu au chemat procuratura, nu au dat poliţiei nimic. S-au facut ca plouă…

CAPITOLUL I
Infractiuni contra autoritatii
Art. 257
Ultrajul
(1) Amenintarea savârsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, lovirea sau alte violente, vatamarea corporala, lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte ori omorul savârsite împotriva unui functionar public care îndeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat în exercitarea atributiilor de serviciu sau în legatura cu exercitarea acestor atributii, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime.
(2) Savârsirea unei infractiuni împotriva unui functionar public care îndeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de razbunare, în legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime.

OBSERVATIE: iarasi, zeci de cazuri – in care “eroinele” sunt prostituatele minore. Identic, Karacioni si Ion Florin nu au facut NIMIC.

INFRACTIUNI CARE ÎMPIEDICA ÎNFAPTUIREA JUSTITIEI
Art. 262
Nedenuntarea unor infractiuni
Omisiunea de a denunta de îndata savârsirea vreuneia dintre infractiunile prevazute în art. 174, 175, 176, 211, 212, 2151, 217 alin. 2-4, art. 218 alin. 1 si art. 276 alin. 3 se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

OBSERVATIE: cu alte cuvinte, Ion Florin, Karacioni si restul gusterilor din DGASPC sunt pasibili de puscarie pentru că, ştiind că au fost savârşite fapte cu caracter penal, au tăcut complice.

Art. 263
Omisiunea sesizarii organelor judiciare
Fapta functionarului public care, luând cunostinta de savârsirea unei infractiuni în legatura cu serviciul în cadrul caruia îsi îndeplineste sarcinile, omite sesizarea de îndata a procurorului sau a organului de urmarire penala, potrivit legii de procedura penala, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.
Daca fapta este savârsita de catre un functionar public cu atributii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani.

Art. 264
Favorizarea infractorului
Ajutorul dat unui infractor fara o întelegere stabilita înainte sau în timpul savârsirii infractiunii, pentru a îngreuia sau zadarnici urmarirea penala, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infractiunii, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.

E clar, acum, cine conduce DGASPC Iasi?
Nişte indivizi care protejează o gaşcă de curve minore si de dezaxati ce refuză medicaţia, copii care sunt un pericol pentru ceilalţi copii. Prin natura lucrurilor, ceilalti copii sunt efectiv in pericol. unii dintre ei sunt batuti şi sunt suspiciuni ca unele fete au fost traficate chiar de catre unele internate. Şantajul si ameninţările sunt fapte cotidiene, iar Ion Florin tace. Karacioni la fel. Nuşa bate câmpii.

 

 PS  vom reveni curand cu ceva detalii despre o smekerie cu mâner în care este vorba despre nişte înscrisuri/probe, devenite vezi dragă Doamne ilizibile si ca atare imposibil de trimis organelor de cercetare penala. Despre cine va fi vorba? Despre Nuşa, desigur – aceeasi Nuşa de care făcurăm vorbire mai sus şi ai cărei ochişori au cedat inevitabil, în urma unei crize hormonale…
Până atunci, concurs: corelaţi articolele din vechiul Cod penal cu cele din noul Cod Penal.

VANGA