Control pe sest la Apavital SA

Control pe sest la Apavital SA

Timp de cateva luni, firma de imprastiat apa – APAVITAL SA Iasi – a fost tinta unui control “pe sest” cerut, se crede, de catre procurori. Controlul a vizat modul in care au fost cheltuite fondurile externe pentru investitii, precum si modul in care aceste investitii au fost executate.

Ce este curios este ca nici conducerea firmei, nici administratorul delegat – ARSACIS, dar nici reprezentantii Primariei Iasi sau ai Consiliului Judetetean Iasi (institutii care controleaza, politic si administrativ firma ieseana) nu au facut publice nici faptul ca APAVITAL este controlata, nici posibilele implicatii ale acestui control.

Speram ca, cu ocazia controlului, vor iesi la iveala neregulile uriase privind statiile de epurare, contractele cu Manessman sau veritabila bomba ecologica de la Dancu.

Ce e revoltator e ca neregulile in executia lucrarilor platite cu milioane de euro de catre APAVITAL pot fi observate…. din satelit.

Iata si dovada: la Statia de epurare DANCU (modernizata, nu-i asa, cu fonduri consistente), se observa vegetatii de alge verzi in bazinele de tratare a apelor uzate; or, aceasta inseamna ca apa din acele bazine (trecuta deja prin cateva etape tehnologice) nu a fost tratata conform normelor impuse de circuitul tehnologic cumparat de la nemti si “implementat” romaneste.

Vom reveni cu amanunte.

Daniel VLAS – FAPTA

Leave a Reply