Consiliul local Iasi: votul orbilor legalizeaza JAFUL patronat de primari

Consiliul local Iasi: votul orbilor legalizeaza JAFUL patronat de primari

Desfasurata prin aprilie 2017, una dintre sedintele de consiliu local a legalizat, practic, jaful institutionalizat practicat de municipalitatea condusa, pana mai an, de Nichita. “Greaua mostenire”, insa, a fost lasata cadou fostului sau secund – iar noul primar Mihai Chirica a impus in Consiliul Local un proiect de hotarare ce a legalizat, practic, matrapazlacurile fostului primar.

Concret, este vorba despre hotararile de consiliu HCL 153 si 154/24.04.2017 – prin care organul conducerii democratice reprezentative (…si colective, nu-i asa?!) isi insuseste “domeniul public” si, respectiv, “domeniul privat” al municipalitatii. Mai pe scurt, averea municipiului. Intrata in masina de vot, cele doua hotarari au trecut FARA NICI O OBSERVATIE.

Fara intrebari, dezbateri, amendamente. Urmarea: vajnicii consilieri pe CARE I-ATI VOTAT au legalizat un jaf de proportii uriase, jaf pe care in fond in platim cu totii, jaf executat de celebra CONEST, cu dirigintii de santier si supraveghetori ai lucrarilor publice, si de care au beneficiat… cine altii decat apropriatii CONEST.

Sa intram in amanunt.

Iata ce este trecut, in “domeniul public al municipiului Iasi”, si trecute in administrarea DAPP: lacurile Ciric 1 si 2 cu pret de inventar 466.911 lei, fiecare. Adica 22 hectare luciu de apa, amenajate cu bani europeni de Iasicon.

patrimoniu000

Oleaca mai la vale, alt obiectiv se lafaie in admninistrarea aceleiasi DAPP: fantana arteziana de la gara internationala Nicolina. Valoare RK (reparatii capitale) – 427.842 lei. ENORM! fantana, in sine, are o valoare de inventar de 517.412 lei. Traducere – hidosenia din fata garii ‘ternarionale Nicolina costa oleaca sub un milion de lei – cat 3 apartamente mai rasarite de 3 camere din Iasi. Unde pui ca functioneaza cand apuca…

patrimoniu005fantana-arteziana-gara-nicolina

Alt exemplu: bazin balaceala copii din nou-vechiul strand de pe Cicoarei: 232.947 lei, valoarea inventar a celor 237 metri patrati. Jumatate din valoarea lacului Ciric 1 (sau Ciric 2, indiferent) – obiective ce sunt, insa, de peste 460 de ori MAI MARI!

patrimoniu002

Daca am compara cele doua Ciricuri cu tabela electronica a stadionului… iarasi e ceva putred: 800.044 lei – adica sensibil egala. Daca le comparam, insa, cu bazinul olimpic… care are o valoare de inventar (URIASA!) de 2.987.450 lei, lacurile Ciric sunt niste simple umbre. Chiar daca Olimpicul are numai 1.207 metri patrati, fata de cele 22 de hectare de la Ciric…

Aceiasi orbi consilieri locali AU FOST DE ACORD sa isi insuseasca urmatoarele bunuri (dam la intamplare): cabina parcare Golia (circa 5 metri patrati), evaluata, ca inventar, la… 35.577 lei. Cam 7.000 de lei/mp, adica PESTE valoarea unei resedinte de lux construita din beton, undeva in centru… Grupul sanitar de la Golia depaseste, insa, asteptarile – 665.649 lei – valoare de inventar care, presupunem, include masaj cu mir triplu distilat “made in Athos” si dusuri cu aghiasma.

Insa masura imensului jaf, ce se ascunde in spatele cifrelor pe care onor consilierii au trecut impasibili cu vederea, se afla la obiectivul “strada Lapusneanu”.

Aici avem: de patru ori “bolarzi”, fiecare capitol fiind de 15.985 lei – per total peste 63.000 lei. Alti bolarzi, situati undeva in aproprie, ar costa (conform aceluiasi document), 143.505 lei – pentru “parcare M. Maicilor”. Ei bine, in zona se afla aproximativ 50 de bolarzi! repetam, CINCIZECI! – adunati, cumulati, de pe Lapusneanu si parcarea cu pricina!

Concluzia: bolarzii cu pricina SUNT INEXISTENTI! Cu alte cuvinte, primaria a platit lucrari inexistente, obiective inexistente si in general chestiuni inexistente.

Iar exemplele abunda; un mic exemplu:

patrimoniu004

Cine sunt vinovatii?

In primul rand, constructorii si dirigintii de santier – care trebuiau sa execute INTOCMAI proiectele.

Apoi, oficialii primariei Iasi – care au receptionat lucrarile, care le-au verificat (si au semnat pentru aceasta) si apoi le-au decontat. Cum am vazut, decontari pentru obiective-fantoma.

Apoi, primarii de Iasi – care NU AU VERIFICAT documentatiile, si consilierii – care au aprobat, practic, jaful…

Se aude, domnule Chirica?

Daniel VLAS – FAPTA

Leave a Reply