Cand tiganu se viseaza imparat!

Cand tiganu se viseaza imparat!

A fost odata ca niciodata un partid mic, mic, cat o *uta de furnic, sau cat un epsilon suficient de mic incat pana si Heisenberg s-ar fi uimit pe el de cat de mic era. Mic, da voinic! Si cum crestea el in curticica lu mamitul Iliescu, partidul s-a pomenit redenumit PC, chestie pentru care a plans ani in sir – cu gandul la locurile ratate din parlament si consiliile locale pe motiv de consonanta cu WC (oricum, muuult mai bine decat PUR, ce rimeaza cu un CU*).

Ei bine, undevasilea prin tara, acest fost PUR, rebotezat PC, partid de buzunar (de buzunar PSD), s-a pomenit condus de-un oarecare Matasaru. Da, Matasaru! Nu e o gluma, omul se ezixta, si el fantazeaza suficient de mult incat chiar crede ca e om politic – dar adevarul nu i-l spune mai nimeni pen ca ar fi in stare sa-si lungeasca venele din aceleasi motive pentru care a plans la trecutele alegeri. Omul are naturelul simtitor, zau asa! Buuuun. Ei bine, taticul lui PC – hahalera Voiculewscu, de la Latrina 1, alias Felix, a hotarat, pin vara, schimbarea lui Matasaru. Si cine a fost numit democratic, direct de la centru, pe locul de presedinte al PC Iasi?

Inimitabilul, inegalabilul, nemaipomenitul, piramidalul, neobositul (adica nu oboseste in rolul propriului personaj) don Salaru. Care intr-o vara si 2 minute s-a transformat in copia fidela a varanului Felix, editia de Iasi (editia mai ieftina, zicem noi), hotarat foarte sa zmantaneasca politica de tot ce are ea mai bun.

Mai nou, Salaru e ancorat undeva pin ministerul educatiei – si probabil asta e motivul pentru care fizicul lu dom profesor s-a buhait in asa masura incat te astepti, cand il vezi, sa muste; sau sa grohaie. Poate i se trage de la glande, nu stim; cert e ca arata naspa – si, in ciuda aspectului dezastruos, Salaru vrea sa ne devina primar. Chiar daca, oficial, PC-ul ala, partidul de buzunar, e aliat cu PSD de ani buni.

…anuntul asta, cum ca – accidente in gustul public s-au mai vazut – e posibil sa-l am primar pe don Salaru (ex-PNTCD, ex-PD, ex-PSD, PC, samd), laolalta cu alt personagiu pus la-ngrasat (e vorba de don Bogdanel, de la prefectura), mi-a amintit de-o povestire a unui fost sef de institutie a muncii. Care-mi spunea cam asa: ca Salaru, avand un feeling ca poate fi ales in functii publice, si pen ca erau locuri libere numai pentru minoritati, a solicitat, nici mai mult nici mai putin decat un carnet. Pe care i l-a eliberat o oarecare asociatie la insistentele prezidentului Romaniei, Iliescu. Era un carnet ce atesta faptul ca Salaru este, nici mai mult, nici mai putin, decat TIGAN. Da, chiar asa: Salaru este TIGAN cu acte! ma rog, asa zice tipul asta.

Io personal n-am nimic cu etnia in cauza. Da-l intreb public pe puhavul purtator de sunci conservatoare: e adevarat, domle? Ca daca zici ca nu e, il aduc pe personajul ala sa zica lumii, in direct, despre episodul cu pricina. Si cica are si martori!

 

Daniel Vlas – FAPTA

 

PS domnu Victoras, de la Barnova, te rugam sa fii atent la copilariile lu don profesor. Chiar daca are IQ-ul unei copilite de 13 ani, este, totusi, om matur! Si profesor! …stii matale la ce copilarii ne referim…