BALAMUCUL DE LA SPITALUL DE NEBUNI

BALAMUCUL DE LA SPITALUL DE NEBUNI

Un ziar local al bisericii PSD patronată de Teo fan Nichita, relatează cu lux de amănunte despre nemaipomenita anchetă făcută fulgerător de parchetarii de la DNA Iaşi printre nebunii de la Socola.
Ei ci căca ută fraude imense făcute de fostul director – fiul tăticului său – ca jupân al stabilimentului.
Deci tipul – specializat se zice în pus dinţi la greble cu cozi de topor – a fost uns mare dereftor la Spitalul cu Nebuni prin grija unui senator fost liberal care i-ar fi tătic.
Omul (copilu’) avea experienţă în domeniu, pen’că mai fusese înainte antrenat în meserie ca derector la Spitalul Gării, da ăla era prea mic pentru puterile sale. Da’ nici PNL-ul nu era atunci aşa de tare ca după ce a intrat de tot în USL…
Ce a făcut, ce n-a făcut tăticu senator pentru Iaşi, da pentru copil tot a reuşit să facă oarece, pen’că Iaşul nenică are stâlpi importanţi la Bucale chiar la Guvernoi că dom dr. Cepoi e şoptitor în urechea stângă a lui Victor Viorel şi i-a spus ăstuia că Iaşul are atâţia nebuni, încât e musai să se facă un Institut de cercetare a lor, pen’că – n-aşa? – a ajuns acolo un om de încredere dereftor căruia i se pot da pe mână multe meleoane de orice fel, că ştie el cum să le admenstrueze…
Mai ales că şi la giudeţ e unul Cristi de-i pretin bun care îl ajută pe programe europene să cheltuiască cât mai mulţi bani urmărind nebunii.
Pac! Procororii DNA Iaşi – în lipsă de hoţi corupţi prin primărie şi alte deconcentrate diluate cu pişat de rândunică, au pus botul la o pârâciune a unui nebun de fost cumnat al dentistului manager.
Şi de acilea încolo, să te ţii nene de nebunie! Odată se trezesc sonaţii într-o dimineaţă în curtea spitalului cu nişte maşini – un fel de salvări albastre – care intră în trompă cu sirenele şi girofarele albastre pornite: miau-miau, miau-miau! TeleM – televiziunea regională a Iaşului îi aştepta cuminţi încă decuseară.
„Mânurile sus, nu mişcă nimeni!” – zbieră procororiul DNA.
„Ba pe mă-ta băăi!” urlau nebunii la geamuri de după gratii.
În sfârşit…l-au înhăţat pe director şi calculatoarele cu poze cu nebuni şi duşi au fost! Ce era important s-a derulat! S-a abătut atenţia de la Nebunul Oraşului.
Cum la DNA nu se egzistă cabinet stomacologic, l-au eliberat rapid pe reţinut. Acu’ cică e sub control judicios gândit ca să ţină ciorba caldă.
Da’ nuu, cercetările se extind, că prejudiciul se măreşte cu încă vreo două gagici angajate peste rând şi oraşul e în cădere liberă!
În ăst timp, la premărie s-a luat covoare noi la Starea Civilă pen’că s-a însurat a doua oară un greier burduhos de-i director. A luat o furnicuţă de supt el.
Nu în fieştece an se însoară câte un greier şi se iau ţoale noi de cârpă pentru ditamai căsoiul! De-acu tomnai când se mai însoară balaoacheşul de viţelprimar se mai iau alte preşuri!
Madama derectoare gRenata tre’ să fie tare fericită fi’ncă i-a fătat bugetul…
Iar parchetarii de la DNA cată prin hârţoage pe nebunii de la Institut să vază câte contabile pe cap de sonat s-au angajat în ultima vreme…
Da bine că-i Institut şi nu spital, că era nasol!

GABRIEL MIHĂILĂ