Bai penalilor! PNL, PSD, et comp = GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT

Bai penalilor! PNL, PSD, et comp = GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT

Iata o definitie ciudata: grup infracţional organizat – grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, care există pentru o perioadă şi acţionează în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau a mai multor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material; nu constituie grup infracţional organizat grupul format ocazional în scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infracţiuni şi care nu are continuitate sau o structură determinată ori roluri prestabilite pentru membrii săi în cadrul grupului. Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup constituie infracţiune. E o definitie oferita de si prin lege.

Si-acum, hai sa privim mai indeaproape PNL, de par egzamplu.

Este un grup structurat. Sunt ceva mai mult de trei persoane. Actioneaza coordonat in scopul comiterii unor infractiuni: cazul cumpararii sediului Moldoplast de catre OCPI, afacere guvernata de liberalii aflati la butoane, e elocvent si dovada. La fel de buna dovada este si cumparareea de catre Nseir, patronul Moldoplast, a terenurilor Terom, afacere guvernata, de asemenea, de catre liberali. Demolarea Nicolinei este inca una. Incercarea de a privatiza Antibiotice – inca una. Afacerea transformatorul, afacerile din energie – idem. Au obtinut beneficii financiare sau materiale direct sau indirect;  dovada: cazul sediului unui business center pe Nationala 37, afacere derulata de liberala Haila in tandem cu liberalii din comisia de urbanism, si cu cei de la butoanele fondurilor europene si ai fondurilor publice ale statului. Termoservice – idem. Fortus – idem. A fost initiat si sprijinit si coordonat.

Sa trecem la PSD. Cazuri ce demonstraza ca filiala ieseana a partidoiului neo-bolsevic al lui Ilici (si condus acum de un primministru penal, penibil si ridicol): Termoservice. Apavital. Citadin. Servicii Publice. Santierele CONEST. Cu alte cuvinte: mai tot ce misca in Iasi, de la tyramvaie la apa rece, calda sau castravetii din piete.

Bai – sunteti penali! De ce naiba nu se sesizeaza DIICOT?

Daniel VLAS – FAPTA