APAVITAL SA – Mafia din conducere concediază un lider de sindicat incomod

APAVITAL SA – Mafia din conducere concediază un lider de sindicat incomod

Ieri, conducerea APAVITAL SA a concediat pe liderul celui mai nou sindicat din fosta regie, respectiv pe Ovidiu Miron – președintele sindicatului înființat în februarie 2016.

Prin aceasta, conducerea dorește, practic, desființarea acestuia. Concedierea lui Miron a fost precedată de o lungă campanie de intimidare, ce a culminat cu o așa-zisă anchetă internă menită să demonstreze că președintele noului sindicat a „încălcat grav” Regulamentul de Ordine Interioară.

Motivul oficial al demiterii ar fi faptul că Miron a folosit în scop personal computerul instituției – iar expertiza cerută de conducere a demonstrat uluitorul fapt că Miron a consumat peste 1.000 de ore, din timpul serviciului, în scop personal, la locul de muncă.

Motivul real al concedierii este faptul că Miron cunoaște în amănunt detalii incendiare ale afacerilor și ilegalităților ce se petrec la fosta regie de apă, cu largul concurs șpi sub directa coordonare a conducerii – respectiv Ion Toma (director general), Mihai Doruș (director tehnic și adevăratul conducător al regiei, preferat și impus de Nichita), Mariana Chirilă (director economic – persoană ce ar fi trebuit trimisă la pensie de câțiva ani) și conducerea CJ Iași (recte Victorel Lupu, președinte).

Un alt aspect este faptul că Miron a fost concediat ÎNAINTE de a i se aduce la cunoștință concluziile raportului comisiei de disciplină, lucru ce demonstrează clar intenția conducerii de a desființa noul sindicat.

În zilele ce urmează vom publica detalii incendiare despre ilegalitățile conducerii fostei regii de apă: cum a fost prăduit statul în afacerea Mannesman, cum au fost efectuiate lucrările cu ISPA, precum și incredibila mafie a rudelor din Apavital.

Redacția FAPTA